pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  24.08.2020 00:00:00

Letní údržba škol přijde město Pardubice na 80 milionů

24.8.2020 | Město využívá i letošních letních prázdnin k nutným opravám školních budov. Z převážné části nejde o velké investice, většinou nedosáhnou ani výše jednoho milionu korun, přesto město do prázdninových oprav vloží více než 80 milionů korun. Dalších 184 milionů korun jej bude stát výstavba nové mateřské školy a dostavba základní školy ve Svítkově, které skončí také do konce prázdnin.

„Prázdnin tradičně využíváme k provedení oprav, které by ve školním roce narušovaly výuku. Například k opravám rozvodů, střech, k potřebným stavebním úpravám, výměně podlahových krytin a podobně. To tvoří velkou část prázdninových investic,“ konstatoval primátor Pardubic Martin Charvát. „Pokračujeme také v trendu modernizace školních stravovacích provozů. Letos opět zrekonstruujeme školní jídelny ve dvou mateřských školách, v ulicích Luďka Matury a Grusova, a jeden velký stravovací provoz, tentokrát na základní škole v Prodloužené ulici. Jeho rekonstrukce je nejnáročnější a nejnákladnější položkou prázdninových investic. Přijde na zhruba 22 milionů korun a potrvá až do listopadu,“ dodal primátor.

S modernizací školních kuchyní město začalo již v předchozích letech. Dalo si za cíl opravit každý rok alespoň jeden velký stravovací provoz na základní škole a až dva v rámci mateřských škol. Vybavení školních kuchyní, které je vzhledem ke svému stáří a opotřebovanosti většinou v havarijním stavu, město postupně nahrazuje novou gastrotechnologií, která kuchařkám a kuchařům umožní připravovat jídlo šetrnějšími způsoby.

Většina oprav je již dokončena, nebo skončí do konce prázdnin. Jednou z výjimek je rekonstrukce školního hřiště u základní školy v Družstevní ulici. Přijde na více než osm milionů korun a hotova má být do konce listopadu. Na novém multifunkčním hřišti najdou školáci nejen víceúčelové hřiště a sektory pro atletické disciplíny, ale také hřiště na softball. Na mladé sportovce je již připraven sportovní areál při ZŠ Josefa Ressla, jehož rekonstrukce přišla na zhruba sedm milionů korun.

Tiskový úsek

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688