Svěží bezmasé recepty: bramborový koláč

Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci s listovým těstem. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez tuku. Přesto z nich získáte dostatek energie a velké množství minerálů (draslík, hořčík, železo, fosfor, mangan, jód a další), vitaminů (C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 – kyselina listová) i bílkovin. Abyste potěšili taky své čichové buňky, nesmí v receptu chybět snítky rozmarýnu.

Recept na bramborový koláč s rozmarýnem

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality 

Recept na bramborový koláč

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 35

Náročnost: *

Ingredience:

1 listové těsto

4 velké brambory

150 g polotučného tvarohu

100 g tvrdého sýra

1 vejce

hrst čerstvého rozmarýnu

sůl

čerstvě mletý pepř

Postup:

1.       Troubu předehřejte na 170 oC.

2.       Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.

3.       Těsto si rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte na brambory nakrájené na tenké plátky.

4.       Pomašlujte vejcem a dejte péct na cca 25 minut.

5.       Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.

 

Tip: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 oC a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně.

 

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend