Patrik Madle (ČSOB)
Tiskové zprávy  |  20.08.2020 12:18:27

ČMSS se změní na ČSOB Stavební spořitelnu, Liška zůstává

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) fakticky završí integraci do skupiny ČSOB změnou svého názvu v 1. čtvrtletí příštího roku. Maskot ČMSS, známá Liška, bude stavební spořitelnu doprovázet i nadále. Na klienty ČMSS a jejich smlouvy nebude mít změna názvu žádný dopad. Letos v září dojde rovněž k přestěhování zaměstnanců ČMSS do budovy ČSOB Kampusu.

ČMSS změní k 11. březnu 2021 svůj název na ČSOB Stavební spořitelnu. „Dovršíme tak loni započatou integraci do skupiny ČSOB. Naši klienti díky integraci naleznou všechny služby spojené s bydlením pod jednou střechou a jednou značkou. Skupina ČSOB je nejsilnějším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice a přejmenováním ČMSS dále posílíme vzájemnou vazbu a spolupráci mezi bankou, Hypoteční bankou, stavební spořitelnou i pojišťovnou,“ uvedl k přejmenování člen představenstva ČSOB Petr Hutla.

Kromě změny názvu a loga, a s tím související přeměnou vzhledu obchodních míst ČMSS, se přejmenování nijak nedotkne klientů. Všechny klientské spořicí i úvěrové smlouvy zůstávají v platnosti, klienti nemusejí podnikat žádné kroky.

Nové logo stavební spořitelny bude následující:

ČMSS, známá také jako Liška, působí na trhu od roku 1993 a je největší stavební spořitelnou na českém trhu. Aktuálně má zhruba 1,3 milionu klientů, historicky uzavřela přes 1,1 milionu úvěrových smluv a přes 8 milionů spořicích smluv. „Maskot Lišky, který mimochodem letos slaví 45. narozeniny, se stal synonymem pro výhodné spoření v České republice. Proto bude naši stavební spořitelnu doprovázet i nadále,“ dodal předseda představenstva ČMSS Tomáš Kořínek.

ČSOB se stala stoprocentním vlastníkem ČMSS v roce 2019. Od té doby pokračuje integrace stavební spořitelny do skupiny ČSOB. „Změna vlastnické struktury nám umožnila více propojit nabízené služby, můžeme nabízet různé kombinace produktů v rámci skupiny, můžeme lépe sdílet klientská data. To klientům přináší řadu výhod, ať už v jednoduchosti obsluhy, šíři produktové nabídky nebo nových službách v oblasti digitalizace a on-line prostředí. Přejmenování stavební spořitelny tuto spolupráci ještě více prohloubí,“ vysvětlil Petr Hutla s tím, že při přípravě změny názvu pracovala skupina s řadou různých variant. „Ptali jsme se klientů, obchodních zástupců i zaměstnanců, varianta změny názvu se zachováním Lišky se ukázala jako nejsilnější koncept,“ uzavřel.

V souvislosti s integrací dojde rovněž k přestěhování zaměstnanců centrály ČMSS do budovy ČSOB Kampusu v Radlicích. K tomuto kroku, stejně jako k integraci vybraných týmů do organizační struktury ČSOB, dojde ve 2. polovině září letošního roku.


Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a jedním z největších poskytovatelů úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 8 milionů smluv. ČMSS jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, zhruba každý pátý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Stoprocentním vlastníkem ČMSS je ČSOB.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na: www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688