Akcie v ČR  |  05.11.2002 11:03:09

Bude pokračovat růst na amerických trzích?

BBG Finance a.s.

Zprávy z finančních a kapitálových trhů

Úterý 5. listopadu 2002

Spojené státy



Bude pokračovat růst?

Americké trhy povzbuzeny pozitivními zprávami od společnosti Microsoft /MSFT/ (+ 5,85 % 56,10 USD), dokázaly posílit a Dow Jones si po včerejšku připisuje 53,96 bodů tj. + 0,63 % na hodnotu 8571,60 bodů. Nasdaq v průběhu pondělního obchodování posílil o výrazných 35,84 bodů tj. + 2,63 % na závěrečnou hodnotu 1396,54 bodů. Růst byl tentokrát také „nezvykle“ povzbuzen lepšími makroekonomickými ukazateli, kdy zveřejněné průmyslové objednávky za září ve Spojených státech vykázaly pokles o 2,3 %, přičemž očekávání trhu předpokládalo pokles až o 3 %. Pozornost, ale především očekávání investorů, se upíná ke středečnímu zasedání FEDu, kdy se všeobecně předpokládá snížení sazeb o čtvrt procenta na 1,5 %.

Společnost Dow Jones v průběhu včerejšího obchodování zveřejnila zprávu o tom, že jednička na trhu PC, společnost DELL Computer /DELL/ očekává silný růst v oblasti serverů a značný růst v oblasti služeb. Na základě těchto zpráv akcie DELL Computer uzavírají včerejší obchodování růstem o 3,69 % na hodnotě 30,05 USD.

Společnost Salamon Smith Barney snižuje své doporučení pro sektor polovodičového vybavení z „overweigt“ na „market weight“, přičemž předpokládá, že akcie společností se budou vyvíjet v souladu s vývojem celého trhu.

Softwarová společnost Autodesk, Inc. /ADSK/ včera oznámila hospodářské výsledky za 3Q, přičemž zisk byl na spodní hranici sníženého očekávání a dále společnost reportovala nižší příjmy. Společnost odhadovala zisk na hodnotě 5 až 10 centů na akcii, ale ve skutečnosti Autodesk, Inc. včetně započtení mimořádných nákladů vykázal čistou ztrátu ve výši 2 až 3 centů na akcii. Z důvodu dalšího poklesu poptávky společnost zveřejnila příjmy ve výši 186 až 190 milionů dolarů oproti původním předpokladům příjmů 200 až 210 milionů dolarů.

Společnost Hutchinson Technology Inc. oznamující hospodářské výsledky za 4Q překonává odhady a zveřejňuje zisk na akcii ve výši 0,28 USD oproti předpokládanému zisku 0,19 USD na akcii. Tržby rostou meziročně o 14,7 % na 109,10 milionů USD a také překonávají odhad, který byl na hodnotě 107,20 milionů dolarů.

V průběhu dnešního dne budou své hospodářské výsledky prezentovat společnosti Alstom SA /ALS/, British Airways /BAB/, Charter Comm /CHTR/, Fox Entertainment Group /FOX/, Iberdrola /IBE.MC/, Priceline.com /PCLN/, Prudential Financial, Inc. /PRU/, Scottish Power /SPI/, Telefonica Moviles /TEM/, The News Corporation Limited /NWS/, The Thomson Corporation /TOC/.

Česká republika

Akcie na pražské burze po vzoru světových indexů dokázaly posílit a index PX 50 přidal 0,18 % na hodnotu 435,7 bodů. PX – D v průběhu pondělního obchodování dokázal posílit dokonce 0,51 % na závěrečnou hodnotu 1094,5 bodu. Největší nárůst včera zaznamenaly akcie Philip Moris, a to 3,23 % na 11.475 a pozadu tentokrát nezůstaly akcie Erste Bank, které si připsaly 2,89 % na 1.851 . Nárůst o výrazných 2,58 % si připsaly akcie Unipetrolu, povzbuzeny zprávami o možném posunu v privatizaci, končí včerejší obchodování na ceně 33,79 . Naopak pokles o 1,58 procenta na 230,50 zaznamenávají akcie Českého telecomu, přestože krátce po otevření se obchodují i nad hodnotu 240 . Korekci předchozího růstu zaznamenávají akcie Komerční banky a zaznamenávají propad o 2,31 % na hodnotu 1.901 korun.

Podrobný přehled investičního zpravodajství

Michal Znojil

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688