MONETA Money Bank (MONETA)
Tiskové zprávy  |  18.08.2020 16:32:06

V rámci COVID podpory českým podnikům a živnostníkům přijala MONETA žádosti za 3,3 miliardy, spustila evropské záruky COSME

Celkem 1329 žádostí o objemu 3,3 miliardy korun přijala Skupina MONETA v rámci záručních programů COVID II, COVID PRAHA, COVID III a COVID Plus. Banka nově poskytuje podporu v rámci záručního programu COSME LGF financovaného z prostředků Evropského investičního fondu a jedná o poskytnutí dalších úvěrů v objemu přes 700 milionů korun z programu COVID Plus.

Průměrný tržní podíl banky na úvěrování českých podniků a živnostníků v programech COVID II, COVID III a COVID Praha aktuálně dosahuje 15 %. Výrazně tak převyšuje standardní podíl MONETA na úvěrování komerčního segmentu, který činí necelých 6 %. „V součtu za všechny programy nyní evidujeme celkem 1 329 návrhů v objemu 3,3 miliardy korun. Celkem 663 podnikatelů a firem již začalo své úvěry čerpat,“ potvrdila mluvčí Skupiny MONETA Zuzana Filipová.

Koncem minulého týdne banka nově zahájila poskytování COVID podpory v rámci evropského záručního programu COSME LGF, který garantuje Evropský investiční fond (EIF). MONETA díky tomuto spojení může nabídnout výhodné provozní úvěry, které mohou využít živnostníci a malé a střední firmy k financování svých provozních potřeb, jako například k pořízení materiálu, zásob, úhradě mzdových nákladů nebo energií. „O úvěry v programu COSME evidujeme zájem, první jednotky žádostí jsme již vyřídili,“ dodala Filipová.

MONETA je také jednou z prvních bank, které poskytly významné exportní financování v rámci záručního programu COVID Plus poskytovaného státní pojišťovnou EGAP. V něm mohou prostřednictvím bank žádat o půjčky velké firmy s více než 250 zaměstnanci a minimálně pětinovým podílem vývozu na loňských tržbách, žádat pak mohou o půjčky od pěti milionů do 2 miliard korun. Banka v tuto chvíli jedná se zájemci ze strany velkých firem o poskytnutí dalších úvěrů v objemu přesahujícím 900 milionů korun.

V rámci post-covidového financování je MONETA aktivní i v rámci úvěrového programu PGRLF, který je orientován na podnikatele v zemědělství. Zde banka aktuálně poskytla již více než 600 úvěrů: k českým zemědělcům tak jejím prostřednictvím směřovalo téměř 0,3 miliardy korun.

„Jsme hrdí, že MONETA velmi úspěšně pomáhá českým podnikům i živnostníkům společně s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou, Exportní garanční a pojišťovací společností, Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem a Evropským investičním fondem. Vážíme si spolupráce těchto institucí i výsledků, které s nimi dosahujeme v podpoře a nastartování české ekonomiky. Tyto státní a evropské instituce činí konkrétní kroky pro to, abychom zmírnili negativní dopady covidové pandemie,“ prohlásil předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a CSR

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688