zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  18.08.2020 00:00:00

Zlín: Na základních školách pokračuje modernizace odborných učeben



Na základních školách pokračuje modernizace odborných učeben

publikováno: 18.8.2020

Zlín – V rámci projektu Infrastruktura do základních škol ve Zlíně se ve zlínských základních školách budují moderní odborné učebny. Projekt, financovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj, se týká deseti základních škol zřizovaných statutárním městem Zlínem. V každé z nich bude vybudována jedna učebna dle potřeby školy; na třech školách se realizují učebny pro výuku přírodních věd, ostatní školy potřebují zmodernizovat odborné učebny pro výuku cizích jazyků a digitálních technologií.

„Účelem projektového záměru Infrastruktura do základních škol ve Zlíně je zajištění potřebné úrovně vybavení pro odborné vzdělávání. Díky tomuto projektu školy zkvalitní vzdělávání žáků v oblasti komunikace v cizích jazycích a umožní jim práci s nejnovějšími digitálními technologiemi. Tři školy posílí kvalitu výuky v oblasti přírodních věd,“ sdělila náměstkyně primátora Kateřina Francová.

Budování odborných učeben zahrnuje tři fáze realizace projektu s předpokladem jejich ukončení na podzim roku 2021. Kromě provedení stavebních úprav a pořízení vybavení a učebních pomůcek dojde k rekonstrukci a stavebním úpravám stávající infrastruktury včetně zajištění vnitřní konektivity a bezbariérovosti.

Právě probíhá první část realizace projektu, tedy sjednocení technické infrastruktury vnitřních počítačových sítí s dodávkou hardware a software. Další části – zajištění bezbariérovosti a vybavení odborných učeben nábytkem, ICT pomůckami, výukovými pomůckami, včetně příslušných stavebních prací – jsou ve fázi přípravyveřejné zakázky a výběru dodavatele,“ informovala Kateřina Francová.

roce 2017 požádalo statutární město Zlín o podporu v rámci výzvy č. 47 – Integrovaného regionálního operačního programu – Infrastruktura do základních škol.  V roce 2019 byla žádost o podporu s názvem „Infrastruktura do základních škol ve Zlíně“ dotačním orgánem schválena. Předpokládané náklady na projekt Infrastruktura do základních škol ve Zlíně jsou cca 66,5 milionů . Podpora Evropské unie je stanovena na maximální výši 90 % uznatelných výdajů.

 Odborné učebny vzniknou v 10 základních školách ve Zlíně, zřizovaných statutárním městem Zlínem – v ZŠ Emila Zátopka Zlín, Univerzitní 2701, (1. ZŠ), ZŠ Zlín, Slovenská 3076, (3. ZŠ), ZŠ Komenského I, Zlín, Havlíčkovo nábř. 3114, (4. ZŠ), ZŠ, Komenského 78, (8. ZŠ), ZŠ Zlín, Štefánikova 2514, (9. ZŠ), ZŠ Zlín, Dřevnická 1790, (10. ZŠ), ZŠ Zlín, tř. Svobody 868, (11. ZŠ), ZŠ Zlín, Mikoláše Alše 558, (12. ZŠ), ZŠ Zlín, Okružní 4685, (16. ZŠ), ZŠ Zlín, Křiby 4788, (17. ZŠ).

Zpracovala: Irena Orságová

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688