cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  15.08.2020 14:24:17

OKEx vyhrožuje delistováním Etherea Classic z důvodu bezpečnosti

Kryptoměna Ethereum Classic (ETC) se musí obávat delistování z kryptoměnové burzy OKEx, která tak může reagovat na 51% útok na síti Etherea Classic, který stál tuto burzu až okolo 5 600 000 USD.

A jak to tedy probíhalo?

Podle nejnovějšího reportu od OKExu útočníci zaregistrovali 5 účtů mezi 26. červnem a 9. červencem, na které postupně vložili 68 230 ZEC (v hodnotě více než 5 000 000 USD). 31. července pak útočníci směnili své ZEC za 807 260 ETC, které následně vybrali ze směnárny. To ale není všechno.

Ten samý den totiž útočníci začali vytvářet tzv. shadow chain, tedy využívat svého nově získaného hashrate k produkci bloků na alternativním ETC chainu, který sami vytvořili. V tu chvíli tak byl shadow chain identický k main chainu ETC a zbytek komunity o jeho existenci nevěděl. Útočníci tak poté vložili ETC zpět na OKEx a zároveň ty stejné ETC na svém shadow chainu přesunuli na své peněženky. Tím úspěšně dvakrát utratili ty samé kryptoměny, což ve světě kryptoměn označujeme jednoduše za double spending.

Na OKExu si jednoduše nově vložené ETC směnili zpět za ZEC, který ze směnárny vybrali. Zajímavostí je to, že shadow chain byl v tuto dobu již delší než main chain, a tak se po jeho zveřejnění těžaři adaptovali právě na těžbu na něm. Právě to, a hlavně komunikaci komunity ETC, značně kritizovali právě zástupci burzy OKEx. Ti tak v současnosti pozastavili výběry i vklady v ETC. Pokud se pak bezpečnost ETC nezvýší, čeká jej s největší pravděpodobností delisting minimálně z burzy OKEx. A je otázkou, zda-li tyto kroky nebudou následovat i další burzy.

„Směnárna uvažuje nad delistováním ETC. Záleží však na výsledcích komunitních prací Etherea Classic na zvýšení bezpečnosti jejich chainu.“

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste