zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  14.08.2020 00:00:00

Velké kino ve Zlíně opět ožívá! Natáčí se zde dětský seriál Alenka v říši GIFů



Velké kino ve Zlíně opět ožívá! Natáčí se zde dětský seriál Alenka v říši GIFů

publikováno: 14.8.2020

Ve Zlíně během srpna a září vzniká několik scén nového seriálu České televize. Jmenuje se Alenka v říši GIFů a je určen všem dětem mezi osmi a dvanácti lety, které se často pohybují na internetu. V titulní roli Alenky se objeví mladá herečka Yvona Stolařová, v roli jejího kamaráda Oskara debutuje Vojta Franců. Herec Kryštof Hádek namluví animovanou postavu „iKrálíka”, který oběma kamarádům pomáhá z nesnází v online světě.

Jak se neztratit v králičí noře internetu a nových technologiích zkoumají Alenka, Oskar a jejich digitální kamarád iKrálík. Tak lze ve zkratce shrnout populárně vzdělávací seriál, který bude částečně hraný a částečně animovaný. „Alenka v říši GIFů má pomoct všem, kteří si na internetu někdy neví rady, tráví tam příliš mnoho času nebo dělají věci, které je můžou dostat do problémů. Ale pozor, všechno to poučování bude především zábava,” uvádí režisérka seriálu Karolina Zalabáková. Seriál se zábavným způsobem věnuje aktuálnímu a vážnému tématu digitální gramotnosti a zacházení s internetem a sociálními sítěmi. Projekt dostal také záštitu Ministerstva školství a na vzniku scénářů se podílela také skupina žáků, tzv. “focus group” ze zlínské základní školy Emila Zátopka. „Je to téma, které je dnes naprosto zásadní a při tom na něj ve škole není dostatek prostoru, děti o něj ale zájem mají”, doplňuje Zalabáková.

Vznik projektu podpořil také Nadační fond FILMTALENT Zlín. Nejen proto padne poslední klapka natáčení právě ve Zlíně, a to v rámci 60. ročníku ZLÍN FILM FESTIVALu. Ze zlínských lokací pak bude využit také exteriér Velkého kina. Ten bude „hrát” v epizodě věnované aktuálnímu a závažnému tématu fake news, tedy falešných zpráv.

Filmaři si pro natáčení vedle Velkého kina vybrali několik dalších atraktivních lokací ve Zlínském kraji, mezi jinými kinosál v Golden Apple Cinema, interiéry baťovském domku nebo exteriér lomu v Kurovicích. „Zlínská tvorba pro mladé diváky má obrovskou tradici, jsem rád, že jsme sem mohli umístit podstatnou část natáčení našeho dětského seriálu. Ve Zlíně se prostě dobře točí”, uvádí Lukáš Gargulák, producent společnosti Cinebonbon, která seriál vyrábí.

Seriál bude mít premiéru na ČT :D od začátku roku 2021. Produkce ale plánuje i jiné cesty, jak hotový seriál k malým divákům dostat. Mezi dalšími plánovanými projekty produkce Cinebonbon je pak například celovečerní hraný film o zlínských vodních pólistech a jejich emigraci z Československa na západ v roce 1969. Scénář filmu podpořil Fond kinematografie i Filmový fond statutárního města Zlína.

Zdroj: TZ Zlín film office

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688