Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  13.08.2020 10:05:48

Trhy pokračovaly na růstové vlně

Akciovým trhům se během středečního obchodování dařilo a rostly relativně silně. Do čela se po několikadenní pauze postavily opět technologické akcie. Index S&P 500 uzavřel těsně pod rekordními úrovněmi. Žádné zásadní pozitivní zprávy, jež by způsobily postup trhů vzhůru se neobjevily, trhy stále pokračují na růstové vlně, jež začala v březnu. Sentiment podpořila dobrá výsledková sezónainvestoři se také upírají k vývoji vakcíny proti COVID-19, jež se zdá je na dobré cestě, zatímco dramatičnost průběhu pandemie je celosvětově zdá se na ústupu. Vyjednávání v USA o fiskálním balíku se neposunula, trhy budou očekávat víkendové jednání mezi USA a Čínou v otázce obchodních vztahů. Ceny ropy posílily po zveřejnění poklesu amerických zásob o 4,5 mil. barelů, zásoby klesaly třetí týden po sobě, což podporuje teze o postupné obnově poptávky.

Goldman Sachs a Barclays jsou údajně mezi zájemci o byznys s kreditními kartami firmy General Motors, jež podle Reuters registruje kolem 3 mld. USD v balancích. Pro GS by to znamenalo rozšíření spotřebitelského bankovnictví, do nějž se předtím čistě investiční banka pustila a kde má v současnosti znatelně menší pozici než ostatní významné americké banky. Banka tento segment buduje na on-line produktech bez pobočkové sítěprodukt od GM se jí hodí do portfolia, jelikož umožňuje i nakupování online z auta skrze zabudovaný ovládací panel. 

 Microsoft oznámil, že svůj chystaný dvou-displejový telefon začne prodávat od 10. září na ceně 1 399 USD. Telefon by měl mít dvě oddělené obrazovky, jež však budou synchronizované, například oproti konkurenčnímu Galaxy Z od Samsungu, jež vytváří jednolitý displej. Firma si od telefonu slibuje zájem zákazníků, jež budou telefon využívat jako pracovní plochu, podobně jako při práci na PC a více-monitorovém nastavení.

Hospodářské Výsledky dnes zveřejní například firmy Deutsche Telecom, Mitshubishi, Carlsberg či Applied Materials.

Dnes budou zveřejněna data z amerického trhu práce o počtu nových žádosti o podporu v nezaměstnanosti, očekává se další zpomalení růstu.

Akciové futures prozatím ukazují pokračující růst.

Jan Šafránek, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688