mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  10.08.2020 14:57:56

České firmy v rámci humanitární pomoci posílají vybavení pro libanonské nemocnice

Čeští výrobci zdravotnických prostředků posílají do Libanonu vybavení pro tamní nemocnice, které minulý týden poškodila exploze v hlavním městě Bejrútu. Dodávka je součástí humanitární pomoci, již Libanonu poskytlo Ministerstvo zahraničních věcí ČR. Tuzemská firma Linet navíc libanonským nemocnicím darovala 20 lůžek Eleganza 1.

Ilustrační foto: Shutterstock

Zdravotnické prostředky přepraví do Libanonu v noci na úterý speciálně vypravený armádní letoun. „Podařilo se nám prakticky během dvou dnů shromáždit veškerou pomoc pro libanonské nemocnice. Zaměřili jsme se na zdravotnické prostředky pro léčbu úrazů, které jsou nyní v Bejrútu nejvíce zapotřebí a o které měli Libanonci největší zájem,“ řekla Jana Vykoukalová, předsedkyně představenstva Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků (AVDZP).

Ministerstvo zahraničí poskytlo v rámci humanitární pomoci 10 milionů korun, z toho 3,5 milionu vyčlenilo pro dodávku zdravotnických prostředků. Jednotlivé české firmy operativně poskytly své produkty se slevou ve výši 25-40 procent. Hodnota darovaných lůžek firmy Linet navíc činí další zhruba jeden milion korun.

„Naše společnost už měla s poskytováním humanitární pomoci zkušenosti, ale rychlost, s jakou se podařilo vyslat zdravotnické prostředky nyní, je zcela výjimečná,“ uvedl obchodní ředitel Linetu Petr Foit.

Od implantátů po ortézy

Na dodávce se podílela i řada dalších firem. Společnost Medin vyslala do Bejrútu řadu traumatologických implantátů a firma ProSpon zevní fixátory pro rychlé operační zákroky. Do libanonských nemocnic dále zamířily šicí sety ze společnosti Chirana T.Injecta, antibakteriální pooperační krytí ran z firmy Grade Medical a úrazové a rehabilitační protézy z Ortexu.

„Jde o produkty, které budou moci libanonské nemocnice využít zvláště v současné krizové situaci, ale případně i v budoucnu, až se jim podaří nejhorší období překonat,“ zdůraznila Jana Vykoukalová.

Petr Foit z Linetu upřesnil, že tento přední světový výrobce nemocničních lůžek je v Libanonu dlouhodobě aktivní: „Libanon je pro nás dlouhodobý partner a cítili jsme potřebu této zemi v nouzové situaci pomoci. Proto jsme se také rozhodli pro formu daru.“

Libanonci jsou na vybavení z Linetu zvyklí, česká firma má navíc podle Petra Foita v této arabské zemi silného partnera, který dokáže zajistit nezbytnou údržbu i proškolení.

Součástí dodávky pro libanonské nemocnice jsou také ochranné prostředky v hodnotě 1,8 milionů korun. Jde o materiální dar financovaný v rámci humanitárního programu MEDEVAC Ministerstva vnitra ČR. Zahrnuje ochranné overaly, respirátory, ústenky, rukavice, obinadla a jehly.

&

??

 

ministr Tomáš Petříček navštívil firmu Linet

The post ČESKÉ FIRMY V RÁMCI HUMANITÁRNÍ POMOCI POSÍLAJÍ VYBAVENÍ PRO LIBANONSKÉ NEMOCNICE appeared first on MZV.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688