MONETA Money Bank (MONETA)
Tiskové zprávy  |  07.08.2020 15:12:32

MONETA poskytla odklady za 34 miliard, polovina klientů již začala znovu splácet

Celkem 51 % klientů Skupiny MONETA, kteří v polovině března požádali o odklad svých splátek, již své finanční závazky začalo opět plnit. Koncem června vypršela první, tříměsíční lhůta platebního moratoria, kterou vedle zákonného půl roku stanovila sama banka.

„Podíl klientů, kteří se ve svých splátkách na hypotéku či spotřební úvěr zpozdili o více než měsíc, tvoří méně než 1 procento všech odložených splátek, v případě komerčních úvěrů pak tento podíl činí 1,5 %,“ potvrdil v této souvislosti Petr Toman, pod nějž sekce vymáhání pohledávek spadá. Na svůj standardní splátkový kalendář tak v průběhu července letošního roku přešlo téměř 21 tisíc klientů banky.

Aktuální vývoj v disciplíně splácení se tak podstatně neliší od doby před pandemií COVID-19. „Věříme, že námi nastavené procesy, jejich jednoduchost a především rychlost, byly nesmírně užitečnou investicí do kvalitních vztahů s našimi zákazníky. Tato investice se nám nepochybně vrátí v podobě věrnosti a ocenění naší snahy pomoci,“ prohlásil předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný.

Banka se dlouhodobě snaží své klienty proaktivně informovat o jejich nadcházejících splátkách tak, aby umožnila plánování rozpočtů domácností či soukromých firem.

MONETA také nabízí velmi snadnou cestu, jak platební moratorium případně prodloužit do konce zákonem stanoveného období. Tyto žádosti o prodloužení je schopna zpracovat do 24 hodin, tedy ve stejném standardu, který nastavila již v počátečním průběhu pandemie.

Od počátku této mimořádné situace skupina vyřídila 90 tisíc žádostí a umožnila tak odklady splátek více než 45 tisíc klientů napříč celou Skupinou MONETA.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a CSR

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688