65 % Čechů zažilo rozbití, utopení nebo krádež telefonu

Podle statistik pojišťovny má 65 % Čechů zkušenost s rozbitím, utopením nebo krádeží telefonu. 90 % poškození telefonu skončí poškozením displeje. Největším problém poškozených je pak vysoká cena opravy a také to, že jsou nějaký čas bez přístroje a bez možnosti komunikovat. Průměrná cena opravy pojištěných zařízení činí 4 300 .

„V našich výzkumech vidíme, že téměř dvě třetiny Čechů zažily nepříjemnost v podobě rozbití, utopení nebo krádeže telefonu,“ říká Viktor Houška, ředitel produktu BNP Paribas Cardif Pojišťovny. „Problémem je potom jednak vysoká cena, kterou musí za opravu nebo nový produkt zaplatit a také čas, po který jsou bez telefonu, a tedy bez možnosti komunikovat,“ dodává.



V souvislosti s vysokými počty zničených či odcizených telefonů dlouhodobě také roste zájem o pojištění nahodilého poškození a odcizení křehkých a na rozbití náchylných mobilních zařízení. Lidé si ale nepojišťují jenom velmi drahé přístroje, 65 % pojištěných telefonů je v hodnotě do 7 000 . Většina z nich si pak pojistí telefon na dva roky. Průměrná cena opravy pojištěných zařízení činí 4 300 , což odpovídá cca 55 % ceny průměrné pořizovací ceny pojištěného telefonu

6 nejčastějších příčin poškození telefonu:

·         Někdo do vás strčí či vrazí

·         Vypadne vám z ruky jen tak (nešikovnost)

·         Vypadne vám z kapsy

·         Poškodí se, když upadnete a máte jej u sebe

·         Vypadne vám z ruky při zakopnutí či uklouznutí

·         Dojde k nechtěnému polití či utopení

 

90 % poškození telefonu skončí poškozením displeje.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika