Okénko pro podnikatele  |  06.08.2020 18:24:50

TOP 3 dotace pro firmy

Dotační postupka

V článku vám chceme demonstrovat výjimečnou časovou návaznost trojice dotací. Ale to neznamená, že váš podnik musí tuto souslednost dodržet. Pokud už máte a nepotřebujete další prostory a vybavení pro místo, kde budete vyvíjet produktovou či procesní inovaci, tak přeskočíte dotaci Potenciál a budete se zajímat o Aplikaci a Inovaci. S námi se zorientujete.

 

Dotace Potenciál: Chceme vyvíjet, ale nemáme na čem? 

S Potenciálem budete mít kde. S jeho pomocí vytvoříte zázemí pro výzkum a vývoj. S Potenciálem postavíte a vybavíte výzkumné středisko, anebo prototypovou dílnu. Záleží na vás, zda zvolíte rekonstrukci stávajících prostor, ale můžete klidně postavit i prostory nové. Co se vám více hodí? Předpokládá se podpora až do výše  50 % bez ohledu na velikost podniku a místo realizace.


Dotace Aplikace: Chceme vyvíjet, ale nemáme za co?

S tím vám pomůže program Aplikace. Dotace Potenciál a Aplikace lze čerpat souběžně. Postavíte a vybavíte výzkumné středisko či prototypovou dílnu (Potenciál), a pak pořídíte materiál a zaměstnáte chytré mozky (Aplikace). Pokud už ale máte výzkumné středisko či prototypovou dílnu, využijete Aplikaci na mzdy výzkumníků, materiál, na náklady smluvního výzkumu a na další provozní náklady. Dotaci Aplikace využijete třeba na projekt výzkumu využití nového materiálu k aplikaci do nových produktů.

Procentuální výše podpory se odvíjí od toho, jestli váš projekt spadá do průmyslového nebo experimentálního vývoje. Také záleží, jestli na projektu budete spolupracovat s organizací pro výzkum a šíření znalostí. S nadsázkou lze říci, že podle toho, s jakou kombinací karet rozehrajete žádost o dotaci na váš projekt, takovou dotaci dostanete. Dotace se pohybuje do výše zajímavých 70 %. Tato EU dotace je určena pro podniky všech velikostí. Jdeme dál!

 

Dotace Inovace: Už jsme vyvinuli, ale nemáme kapacity k uvedení do ostrého provozu? 

Dvě předchozí dotace slouží k tomu, aby vaše firma vyvinula procesní či produktovou inovaci. Mají podpořit firmy v tom, aby ve svém výzkumném středisku či prototypové dílně něco vymyslely a odzkoušely to. Dotační program Inovace tu je od toho, aby se vše vyzkoumané/vyvinuté uvedlo do ostrého provozu. Nainvestovala vaše firma spousty prostředků do inovací, vývoje a teď je potřeba jít s kůži na trh a konečně sklízet plody usilovné práce? S dotací Inovace máte fantastickou příležitost, jak získat finanční injekci, které si takříkajíc všimnete!

Potřebujete k uvedení do ostrého provozu pořídit, vystavět či zrekonstruovat nemovitost? Co pořízení nových výrobních zařízení, strojů a hardware? Neobejdete se bez pořízení licencí, patentů, software a dat? Právě proto tu je až 45% dotace Inovace! Je určená pro podniky všech velikostí.

S přípravou žádosti vám rádi pomůžeme. Neváhejte nás kontaktovat přes formulář níže či nám zavolejte na naši bezplatnou infolinku. 

 

Ing. Ondřej Horčička

je ve skupině GRANTEX ADVISORY GROUP partnerem odpovědným za služby dotačního poradenství. Své zkušenosti v oblasti dotační problematiky a veřejné podpory sbírá už od roku 2011, kdy postupně působil na Ministerstvu pro místní rozvoj a následně v agentuře CzechInvest, kde se specializoval na podporu podnikatelských projektů v oblasti rozvoje podnikání a investic. Od roku 2013 působí v poradenské skupině GRANTEX ADVISORY GROUP, nejprve na pozici senior konzultanta pro dotační projekty a od roku 2016 se stal managing partnerem.


GRANTEX ADVISORY GROUP

Poskytuje komplexní profesionální služby i pro ty nejnáročnější klienty. Vynikáme v dotačním poradenství, účetním a mzdovém poradenství, daňovém poradenství, právních službách, auditorských službách a pojištění.

Více na https://www.grantex.cz//.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)

Přečtěte si také:

09.08.2022TOP 3 nejobchodovanější CFD akcie týdne (9.8.2022) Petr Lajsek (Purple Trading)
25.07.2022TOP 3 nejobchodovanější CFD akcie měsíce Jaroslav Tupý (Purple Trading)
18.07.2022TOP 3 nejobchodovanější CFD akcie týdne Petr Lajsek (Purple Trading)
07.07.2021TOP 3 grafy tohoto týdne (7.7.2021) X-Trade Brokers (XTB)




?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688