Patria (Patria Finance)
Investice  |  06.08.2020 12:50:27

Goldman Sachs: Úspěšná vakcína proti koroně může překlopit trhy

Průlom ve vývoji vakcíny proti koronaviru vyvolává mnoho nadějí. Banka Goldman Sachs to ale vzala za opačný konec a varuje pro změnu před jedním nebezpečím. Úspěšná vakcína by podle ní mohla vyvolat výprodej dluhopisů, rotaci z technologických do cyklických akciových titulů, a obrátit trhy.

Akciové trhy v cenách prý aktuálně nedostatečně zohledňují vyšší šanci, že vakcína bude do konce listopadu schválená. Tou dobou už by mohl být znám i výsledek amerických prezidentských voleb, napsali analytici americké banky. Investoři už budou kromě toho tušit, jak se do šíření viru promítl začátek školního roku, uvedli také.

Schválení vakcíny by mohlo “zpochybnit tržní předpoklady ohledně cykličnosti a ohledně neustále záporných úrokových sazeb,” napsal analytický tým ve včerejším komentáři, ze kterého cituje Bloomberg. Takovýto scénář by mohl podporovat strmější výnosové křivky, tradiční cyklické tituly a banky, a naopak zpochybnit vedoucí postavení technologických akcií.

Kdyby se tak stalo souběžně se změnou americké administrativy, profit by mohly mít i rozvíjející se trhy. Pokud se ovšem sníží rizika v politice zahraničního obchodu a naopak stoupne daňové riziko v USA.

Agresivní příprava investičních pozic na takovouto změnu může být teď stále předčasná. Celé téma se dá ale odehrát ve formě opčních obchodů, doporučují v Goldman Sachs. Na příklad call opce na S&P 500 vypadají podle ní pořád atraktivně. Goldmani tu v případě dřívějšího nalezení vhodné vakcíny vidí potenciál na úroveň kolem 3700 bodů. Naopak pokud by druhá vlna viru hospodářskou aktivitu výrazně zvrátila, potenciál směrem dolů ukazuje na úroveň 2200 bodů, dodali také analytici americké banky. Zmiňovaný širší americký index zavíral ve středu pod 3328 b.

Pokud jde o americký dolar, pohled na něj je v Goldman Sachs nadále medvědí. “Spektrum výsledků je široké a naši nejvyšší důvěru má i nadále pokračující slabost amerického dolaru,” uvedli také.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688