Podle průzkumu lidé během pandemie snížili frekvenci návštěv seniorů, ale ne razantně

Koronavirová pandemie ovlivnila pracovní i soukromý život zásadním způsobem. Společnost Wirtuuu se rozhodla realizovat v polovině července průzkum na téma, jak covid-19 ovlivnil návštěvy příbuzných v důchodovém věku. Češi navštěvovali své příbuzné během karantény méně, i když pokles návštěv nebyl nijak razantní. Nyní po zklidnění situace se vše vrátilo do zajetých kolejí. Průzkum na vzorku 1200 respondentů z celé ČR realizovala v červenci 2020 společnost Rondo Data. 

Před vypuknutím karantény navštěvovalo své příbuzné v seniorském věku 40 % dotázaných 1x týdně a častěji, 27 % pak 2x až 3x měsíčně. 17 % lidí je pak nenavštěvovalo vůbec.

„Během karantény se návštěvy snížily, 35 % dotázaných nenavštěvovalo své příbuzné v důchodovém věku vůbec. 2x až 3x měsíčně za příbuznými v seniorském věku dorazilo 18 % dotázaných. 31 % se nenechalo situací zviklat a návštěvy realizovali stále 1x týdně a častěji,“ prozrazuje Jiří Bonk ze společnosti Wirtuuu.

Po uvolnění opatření na přelomu června a července se situace vrátila do normálu. 1x týdně a častěji navštěvuje své blízké seniory opět 40 % dotázaných, 26 % lidí pak 2x až 3x měsíčně.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy