cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  27.07.2020 07:53:20

Na Poloniexu lze nově “sázet“ na výsledky amerických voleb

Prezidentské volby v USA se rychle blíží, na což zareagovala i kryptoměnová burza Poloniex, která přidala novou možnost, jak “sázet“ na jejich výsledek. A jelikož jsme ve světě obchodování, nebude se jednat o klasické sázení, ale o nové futures kontrakty.

Ve svém nejnovějším vyjádření burza informovala o přidání prvních dvou aktiv: „TRUMPWIN a TRUMPLOSE jsou naše první nová aktiva, která se dnes přidávají do naší Innovation Zone (inovační zóny).“ Z toho jasně vyplývá, že se bude jednat o kontrakty, které sází na výhru, či nevýhru Donalda Trumpa v prezidentských volbách.

Nejedná se o první taková aktiva

Listing těchto aktiv přichází již několik měsíců před listopadovými volbami. Poloniex však nebyl první burzou, který s podobnými věcmi přišel. V minulosti jsme mohli podobná aktiva vidět např. beta verzi platformy od Auguru či na rozvíjející se směnárně FTX. Právě podle produktu FTX potom taky tato nová aktiva Poloniex modeluje. I o tom se dozvíme z vyjádření Poloniexu, který doslova napsal, že: „TRUMPWIN a TRUMPLOSE jsou založené na President 2020 futures kontraktech na FTX.“

Zajímavostí je, že s produkty FTX v nedávné době experimentovala i jedna z největších světových burz Binance. Ta však později tyto produkty zase zpátky delistovala, protože se rozhodla přijít s vlastními leveraged aktivy a dalšími.

A jak to tedy funguje?

Bude se jednat o ERC-20 tokeny, jejichž hodnota se pohybuje mezi 0 až 1 dolarem, v závislosti nad jejich cenou utvořenou přímo obchodováním. Až ale výsledek voleb přijde, hodnota bude buď 1, nebo 0 dolarů. Pro představu, když budeš držet 10 TRUMPWIN tokenů a Donald Trump prezidentské volby vyhraje, budou tvé tokeny mít hodnotu 10 dolarů. Pokud však prohraje, jejich hodnota bude 0 dolarů. To samé, jen naopak, se pak dá říct o TRUMPLOSE tokenech, akorát naopak.

Nový produkt tak jednoduše umožňuje veřejnosti sázet na výsledek voleb podobným způsobem, jako kdyby se jednalo o klasické aktivum na burze, jen s rozdílem, že by jeho cena měla reflektovat pravděpodobnost, že daná událost nastane. Tržní cena např. TRUMPLOSE by se tedy měla přibližně rovnat 1 mínus pravděpodobnost, že Donald Trump volby vyhraje.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste