plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  22.07.2020 00:00:00

Plzeň: Fakulta aplikovaných věd otevírá nový studijní program moderní budovy

Fakulta aplikovaných věd otevírá nový studijní program moderní budovy

Fakulta aplikovaných věd (FAV) Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) získala akreditaci nového navazujícího magisterského studijního programu Stavební inženýrství – Moderní budovy. Určen je pro studenty s ukončeným bakalářským vzděláním technického směru, ale i ekonomiky či práva. Uchazečům ho fakulta nabízí už pro akademický rok 2020/2021. Studium trvá dva roky a je profesně orientované, tedy vychovává absolventy pro bezprostřední uplatnění v praxi. Přihlášky lze podávat do 24. srpna 2020.

Ilustrační fotografie (zdroj: ZČU)

Studijní program nabízí dvě specializace, do kterých se mohou hlásit absolventi širokého spektra tří i čtyřletých bakalářských studijních programů, a to nejen se zaměřením na stavitelství či stavební inženýrství. Pro zájemce, kteří chtějí dále rozvíjet své stavební vzdělání, je určena specializace Navrhování a provádění budov.

Absolventi najdou uplatnění jako výkonní či vedoucí pracovníci v projekčních, realizačních nebo expertních týmech v oblastech projekce či provádění pozemních staveb nebo i na stavebních úřadech a odborech. Nejen pro stavaře, kteří si chtějí rozšířit své znalosti a dovednosti, ale i pro absolventy jinak technicky zaměřených a také ekonomických nebo právních bakalářských programů je v nabídce specializace Správa a řízení provozu budov. Studium připraví absolventy k výkonu manažerských pozic ve facility managementu, v developerských společnostech, na odborech správy majetku samospráv či státních institucí, ale i ve finančních ústavech v oblasti úvěrování stavebních investic. Obě specializace splňují požadavky České komory autorizovaných inženýrů a techniků pro autorizaci absolventů v oboru Pozemní stavby.

Na výuce předmětů se budou podílet akademici z Fakulty aplikovaných věd, Fakulty ekonomické, dalších součástí ZČU i experti z praxe. Svým interdisciplinárním charakterem je program, zejména pak specializace Správa a řízení provozu budov, v České republice unikátní. Kromě toho cílí do oblasti pracovního trhu s vysokou poptávkou po absolventech. Na přípravě se podílela významná česko bavorská developerská skupina InterCora, která bude se ZČU nadále spolupracovat i na jeho realizaci a rozvoji, mimo jiné i zajišťováním povinných studentských praxí a vytvořením nadstandardních podmínek pro studenty. Profesní praxe a možné budoucí zaměstnanecké pozice nabízejí i další významné soukromé a veřejné subjekty, jejichž počet se stále rozšiřuje. Patří mezi ně např. i Škoda Auto a Letiště Praha.

Do obou specializací studijního programu Stavební inženýrství – Moderní budovy přijímá Fakulta aplikovaných věd přihlášky do 24. srpna 2020. Bližší informace zájemci získají na studijním oddělení fakulty nebo na webových stránkách fakulty.

Editace textu: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 22. 7. 2020, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688