Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
18.07.2020 18:33:48

Počasí: Teploty kolem 25 °C s přeháňkami i bouřkami

 

Modely naznačují, že prozatím bude pokračovat počasí s velkou oblačností, místy přeháňkami a bouřkami. Přechodně i deštěm. Teploty začnou stoupat. V sobotu se ještě na jihu republiky vyskytoval trvalý déšť a teploty byly velmi nízké. Na celém území se ale od jihovýchodu oteplí. Zůstane však dost vlhkosti na to, aby se i v dalších dnech objevovaly přeháňky a bouřky. Teploty budou nejčastěji mezi 23 až 27 °C. Odpolední teploty budou odvislé na oblačnosti a srážkové činnosti. Pokračuje průměrné vlhké léto.

Jsme navyklí na letní vlny veder z posledních let a tohle může být pro někoho studená změna. V létě však nemůže být lepší počasí pro krajinu. V pásu od Šumavy přes Vysočinu směrem do Jeseníků napršelo vody už příliš pro zemědělce, podzemní voda však má nadále nízké hladiny. Chybí jarní tající sníh.

Zatímco střední Evropa si drží historický teplotní průměr, některé oblasti světa jsou rozpálené do běla. Kazachstán hlásí 39 °C, hranice Iránu a Iráku 49 °C. Většina USA hlásí až na daleký sever ke Kanadě 35 °C a Kalifornie dokonce 43 °C. Čínu a Japonsko zase trápily silné povodně, jaké nikdo nepamatuje.

Jaké bude počasí?

V neděli bude oblačno až zataženo. Na severozápadě i polojasno. Místy přeháňky, bouřky, déšť. Teploty 21 až 25 °C. V místech s polojasnem 26 °C.

V pondělí bude polojasno, během dne oblačno. Ve druhé polovině dne místy přeháňky a bouřky. Teploty 24 až 28 °C.

V úterý bude polojasno, od severozápadu oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C.

Ve středu bude skoro jasno, polojasno nebo oblačno. Zřejmě s minimem srážek. Teploty 20 až 25 °C.

V dalších dnech se podle modelů oteplí. Bude polojasno, znovu se ale budou dostávat do střední Evropy i fronty s přeháňkami nebo bouřkami. Teploty 25 až 29 °C.

Počasí 20.7.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty