Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  16.07.2020 13:52:21

Bank of America vydělala nad odhady, akcie ale srážejí miliardy na koronavirové ztráty

Americký bankovní gigant Bank of America (BAC) dosáhl kvartálního zisku nad očekávání analytiků, ale akcie v premarketu amerického obchodování míří dolů. Také BAC se přidává k těm, kdo vyčleňují miliardy dolarů na budoucí očekávané úvěrové ztráty, spojené s dopady koronaviru.

Bank of America ve čtvrtletí vydělala 3,5 miliardy amerických dolarů či 37 centů na akcii a předstihla tak očekávání analytiků v konsensu Refinitiv na úrovni 27 centů na akcii. Také celkové příjmy 22,5 miliardy dolarů předstihli očekávání analytiků na úrovni 22 miliard dolarů.

Akcie Bank of America od počátku roku ztrácejí řádově 30 procent ve srovnání s poklesem bankovního indexu KBW Bank index o 34 procent. V premarketu amerického obchodování aktuálně odepisují do dvou procent nad 24 dolary za akcii.

Více, než banka za kvartál vydělala, konkrétně 4 miliardy amerických dolarů, ale vyčleňuje na budoucí úvěrové ztráty ve spojení koronaviru. Zisk meziročně klesl o 52 procent, z toho v divizi spotřebitelského financování o drastických 98 procent. Celkem na úvěrové ztráty ve druhém čtvrtletí banka vyčlenila 5,1 miliardy amerických dolarů, nejvíce od roku 2010.

Na opačném povzbudivém konci výsledků hospodaření je divize investičního bankovnictví s meziročním růsteminkasa“ o 57 procent na rekordních 2,2 miliardy dolarů proti očekávání analytiků na úrovni 1,67 miliardy dolarů. Pro srovnání, u JPMorgan nárůst dosáhl 79 % na 9,7 mld. USD, u Goldman Sachs o 93 % na 7,2 miliardy dolarů.

V úterý tohoto týdne předvedly výsledky nad odhady analytiků banky JPMorgan a Citigroup, ve středu vysoko nad konsensem skončila čísla od Goldman Sachs. Wells Fargo pak na očekáváných úvěrových ztrátách a souvisejících rezervách vytvořila první kvartální ztrátu od finanční krize.

(Zdroj: Bank of America, Bloomberg, CNBC)

 

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688