Quick-Step (Quick-Step)
Reality  |  16.07.2020 08:12:48

Jak zařídit školákovi dětský pokoj hravě a zdravě

Řešíte, jak co nejlépe připravit dětský pokoj pro novopečeného školáka? Na co se zaměřit a co naopak nechat na později? Letní měsíce jsou k tomu jako stvořené. Díky hezkému počasí výmalba nebo podklad pro novou podlahu hezky schnou, děti jsou často mimo domov na prázdninách, a rodiče tak mohou získaný čas využít k potřebným úpravám interiéru.

Poslední týdny a měsíce nám ukázaly, že se naše denní rutina může změnit téměř ze dne na den, a pro náš domov to může znamenat ještě větší nároky na univerzálnost. Z rodinného útočiště je najednou škola, kancelář i tělocvična. Je dobré tuto zkušenost využít i při úpravě dětského pokojíčku, a připravit jej čerstvému školákovi tak, aby byl prostor využitelný co nejvšestranněji.

Začínáme od podlahy 

Čím jsou děti větší, tím méně tráví času na zemi, ale dá se říci, že i s přibývajícími léty se naše ratolesti cítí dobře „uzemněné“. Pokud hledáme hygienickou podlahu, a současně nám jde o to, aby nestudila, řešením může být dřevo.

Dřevěná podlaha je samozřejmě choulostivější a náročnější na údržbu než syntetické alternativy. Avšak nová doba přináší nové možnosti. „Díky naší nové technologii Wood for Life zajišťující ochranu dřevěného povrchu podlah, je každé prkno individuálně ošetřeno vrstvou, která odpuzuje vlhkost a odolává škrábancům, skvrnám i nečistotám. Další výhodou této povrchové úpravy je, že se podlaha snáze čistí,“ uvedla Joyce van Waeleghem, šéfdesignérka divize podlah značky Quick-Step.

Efektivně a ekonomicky

Pro ty, kteří chtějí volit ekonomičtější variantu, ale zároveň se nechtějí vzdát dřevěného dekoru a stále jim jde o to, aby byla podlaha teplá na dotek, je ideálním řešením moderní vinyl. Nejnovější zástupce v segmentu vinylových podlah, Rigid Vinyl od Quick-Stepu, má velmi praktické vlastnosti – je voděodolný, jemný a příjemný na dotek. Také je tichý a kromě toho i odolný vůči nárazu, a snese tedy i případné míčové hry nebo popojíždění skateboardu. Díky využití speciálního HD tisku je navíc jeho vzhled téměř k nerozeznání od skutečného dřeva.

Čistota kolem dokola

Také čerstvou výmalbou eliminujeme nečistoty v dětském pokoji. Sáhnout bychom měli po barvách zdravotně nezávadných, ideálně ředitelných vodou a hypoalergenních nebo bio. Oceníme, když budou otěruvzdorné a bez zápachu. Navíc pokud máme doma kreativní dítě, která rádo po zdech maluje, je benefitem, když je barva omyvatelná – uzpůsobená k opakovanému mytí.

Škola volá

K domácí výuce, ale i k přípravě na hodinu, se hodí tabule, kterou můžeme jednoduše získat použitím černé tabulové barvy na zeď. Samotný koutek pro školáka by měl obsahovat stůl o dostatečné velikosti a židli, obojí nejlépe polohovatelné, aby nábytek „mohl růst“ se školákem. Výrazně tak ušetříme.

Světlo by pravákům mělo na stůl dopadat zepředu nebo zleva, poskytne nám jej buď okno nebo umělé osvětlení v podobě vhodně umístěné lampičky. Součástí interiéru by měla být také knihovna, zásuvky a poličky na školní pomůcky a sešity.

Neutrální tóny jako nadčasové řešení 

Vkus se u dětí často mění. Proto se obecně doporučuje jak u podlah, tak u nábytku volit neutrálnější tóny. Naopak „větší divočinu“ si můžeme dovolit v případě doplňků, jako jsou závěsy, polštářky nebo povlečení, které lze snadněji vyměnit.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na:www.quick-step.cz

24.11. 16:21  Eshop (Jana Nováčková)
04.08. 16:29  Koberec (Jirkanovotny)


Přečtěte si také:

05.08.2021Jak z dětského pokoje vytvořit pokoj pro prvňáka Jana Brožková (Bydlet.cz)
29.03.2021Jak zdravě a vyváženě uspokojit kočičí jazýček? Jana Brožková (Bydlet.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688