plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  10.07.2020 00:00:00

Plzeňské kulturní předzahrádky nabídnou filmové i hudební představení

Plzeňské kulturní předzahrádky nabídnou filmové i hudební představení

Plzeňské kulturní předzahrádky jsou jedním z nových projektů, jež mají v Plzni přispět k oživení kultury po koronavirové pandemii. V konkrétních termínech mohou lidé navštívit vybranou kavárnu či restauraci, rezervovat si místo na její venkovní zahrádce a zakoupit si speciální menu. Současně s tím si zajistí vstupenku na filmovou projekci či hudební představení, které se uskuteční přímo na zahrádce či ve vnitrobloku tohoto zařízení. Projekce, hudební vystoupení i menu budou tematicky propojeny.

Iniciátory tohoto projektu jsou zástupci společnosti Film Servis Plzeň s.r.o. a organizátoři filmového festivalu Finále Plzeň. Podpořilo ho město Plzeň z dotačního programu Plzeňská 12, jenž vznikl s cílem zmírnit negativní dopady nouzového stavu na živnostníky, kulturní organizace a jiné subjekty.

„Kultovní snímek Vražda Ing. Čerta nabídne v neděli 26. července od 21:00 hodin kavárna Walter ve Smetanových sadech. Zde si za 300 korun mohou diváci zakoupit tentokrát nejen vstupenku na venkovní silent projekci zmíněného filmu, zprostředkovanou přímo před kavárnou, ale současně s ní obdrží při příchodu i speciální gin&tonic drink z nabídky kavárny a variaci tapas z kukuřice, pohanky a rýže, ochucené spirulinou či uzenou solí. Součástí zakoupené vstupenky je zapůjčení silent sluchátek k projekci,“ uvedla Eva Veruňková Košařová, ředitelka filmového festivalu Finále Plzeň. Omezený počet vstupenek na tuto projekci půjde do prodeje od pondělí 13. července. Budou k zakoupení přímo na baru kavárny.

„Ve čtvrtek 6. srpna mohou filmoví fanoušci dorazit do Schované kavárny ve Zbrojnické ulici, kde se bude od 21:00 hodin promítat experimentální český snímek režiséra Oldřicha Lipského z roku 1967 Happy end. Jako menu k filmu si mohou diváci zvolit z variace domácích koláčků, které mají v promítaném snímku svou roli, dále rýžového flamery s jahodovou omáčkou a k tomu sklenici vína či domácí limonádu,” popsala Eva Veruňková Košařová, ředitelka filmového festivalu Finále Plzeň.Vstupenky na projekci ve Schované kavárně budou k dispozici u obsluhy na baru kavárny od pondělí 13. července, vstupenka stojí 50 korun. Speciální menu k filmu si lze objednat během projekce, není však zahrnuto v ceně vstupenky.

Plzeňské předzahrádky nabídnou i akce zdarma a hudebně laděné události. Ve středu 26. srpna se bude u Parku Homolka prezentovat nově zřizovaná provozovna Kafe Smetanka, která dříve sídlila na plzeňském náměstí. Od 18:00 do 22:00 hodin vystoupí lokální DJs a návštěvníci si mohou zakoupit Miladu, tedy speciální gin&tonic drink, podávaný s filtrovanou kávou a grepovým džusem. Kafe Smetanka byla jednou z prvních a nejvíce postižených lokálních provozoven. Zdejší event má dopomoci k prezentaci nově budované kavárny, jejíž výstavba je podpořena druhým městským obvodem.

Události a kulturně-gastronomické večery budou postupně uveřejňovány na Facebooku Finále Plzeň a na sociálních sítích jednotlivých kaváren a restaurací.

Editace textu: Marie Fialová


 

Zveřejněno: 10. 7. 2020, Adriana Jarošová

Sdílet
Vytisknout
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688