plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  01.07.2020 00:00:00

Plzeňskou dopravu čekají od začátku července změny

Plzeňskou dopravu čekají od začátku července změny

Od začátku prázdnin dochází k některým změnám v plzeňské dopravě. Kvůli rekonstrukci se uzavírá Tylova ulice, výluka tramvají čeká cestující na linkách č. 1 a 2 kvůli rekonstrukci Solní, cestující nemusí mít v plzeňské městské hromadné dopravě od července roušky či jinou ochranu dýchacích cest a zároveň začíná platit letní jízdní řád.

Solní ulice (ilustrační foto: A. Jarošová)

Rekonstrukce Solní:

Termín úplné výluky tramvajového provozu kvůli opravě Solní je naplánován od 1. července do 15. září 2020. V Solní město zrekonstruuje tramvajovou trať a inženýrské sítě. Na závěr předláždí vozovku i chodníky. Náklady na rekonstrukci jsou 41,6 milionu korun včetně DPH.

„Při úplné uzavírce ulice Solní bude trať v jižní části náměstí Republiky jedinou spojnicí zbytku tramvajové sítě s vozovnou Slovany. Po dobu výluky dojde k zavedení linky č. 1/2 v trase Skvrňany – Sady Pětatřicátníků – Bolevec. Na opačné straně oddělené tramvajové sítě pak proběhne obrat pravidelných tramvajových linek č. 1 a 2 ze Slovan a Světovaru v točně U Zvonu. Vzájemný přestup mezi těmito samostatnými linkami bude zajištěn okružní linkou náhradní autobusové dopravy č. 2A přes centrum města, jež bude vedena ulicemi Prešovská – náměstí Republiky (jižní strana) – Zbrojnická – U Zvonu – Pražská – Sirková – Americká – Klatovská třída – sady Pětatřicátníků – Prešovská,“ vysvětlil Martin Petr, dopravní specialista Plzeňských městských dopravních podniků.

výluka tramvají Solní:
  • linky č. 1 a 2 od Slovan/ Světovaru ukončeny U Zvonu, linka č. 1/2 v trase Skvrňany – Bolevec, autobus č. 2A v trase Sady Pětatřicátníků – Anglické nábřeží a zpět

Více na: www.pmdp.cz

Tylova ulice (ilustrační foto: M. Pecuch)

Tylova ulice:

Správa veřejného statku města Plzně opraví během letních prázdnin Tylovu ulici v úseku Koperníkova – Skrétova včetně opravy zastávky městské hromadné dopravy a výměny semaforů. Omezení v dopravě potrvají od 1. července do 31. srpna 2020, ulice bude kompletně uzavřena pro osobní i městskou hromadnou dopravu. Rekonstrukce si vyžádá výluku linek městské hromadné dopravy č. 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 35, N2, N5 a N7.

Více na: www.pmdp.cz

Ulice Na Rychtě:

Z důvodu rekonstrukce ulice Na Rychtě v Hradišti od 1. července 2020 do 31. ledna 2021 bude linka 31 ukončena v zastávce „Zelenohorská. Trasa ve směru ze Slovan bude beze změn, spoje budou ukončeny v zastávce „Zelenohorská“, která bude po celou dobu přeložena o cca 140 metrů dále oproti stálé zastávce ve směru do Hradiště, cca 30 metrů od křižovatky ulic K Starým valům a Plzeňská cesta. Trasa ve směru na Slovany ze zastávky „Zelenohorská“ a následující křižovatky ulic K Starým valům a Plzeňská cesta povede ulicí Plzeňská cesta do křižovatky s Nepomuckou ulicí a poté do konečné zastávky „Slovany“.

Prázdninový provoz MHD v Plzni od 1. července 2020:

S platností od 1. července 2020 bude zaveden na linkách 1, 2, 4, 10, 12, 13, 15, 16, 17, 26, 27, 28, 29, 30, 33, 34, 40, 41, 56 prázdninový provoz.

Tramvaje: provoz linek 1, 2 a 4 bude dle prázdninových jízdních řádů. V období prázdnin bude provoz linek 1 a 2 ovlivněn výlukou v Solní ulici, v srpnu také ve Skvrňanské ulici.

Trolejbusy: provoz linek 10, 12, 13, 15, 16, 17 bude dle prázdninových jízdních řádů. Ve vazbě na uzavírku Tylovy ulice pojedou od 1. července do 31. srpna linky 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18 a N7 podle výlukových jízdních řádů po objízdných trasách.

Autobusy: provoz linek 26, 27, 28, 29, 30, 33, 34, 40, 41, 56 bude dle prázdninových jízdních řádů. Na linkách 21, 22, 23, 36 nepojedou školní spoje a spoje opoznámkované, že nejedou o školních prázdninách. Linka 37 nebude po dobu letních prázdnin v provozu. ZOO vláček bude v provozu celotýdenně.

Více na: www.pmdp.cz

Konec povinnosti nošení roušek v MHD:

Od 1. července 2020 se ruší povinnost nošení roušek ve vozech plzeňské městské hromadné dopravy i v prostorách Zákaznických center Plzeňských městských dopravních podniků včetně doplatkové prodejny. Od července se zároveň obnovuje poptávkové otevírání dveří na všech zastávkách městské hromadné dopravy v Plzni. Možnost zakoupení jízdenek u řidiče je stále pozastavena.

Provoz MHD 5. a 6. července – státní svátky

Ve dnech státních svátků 5. a 6. července pojedou linky MHD podle nedělních jízdních řádů.

Text: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 1. 7. 2020, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688