plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  01.07.2020 00:00:00

Tady Vary, ozve se z plzeňské Měšťanské besedy

Tady Vary, ozve se z plzeňské Měšťanské besedy

Zdroj fotografií: archiv Měšťanské besedy

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) se letos kvůli koronavirové krizi nemohl na začátku července uskutečnit, a tak se za svými diváky vypraví do stovky kin po celé České republice. A zastaví se i v plzeňské Měšťanské besedě. Kino Beseda od 3. do 11. července 2020, tedy v termínu, kdy se měl MFF KV uskutečnit, uvede šestnáct filmů. Vstupenky na přehlídku TADY VARY jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz a www.goout.net a v pracovní dny také na předprodejním místě na náměstí Republiky 41 v Plzni.

„Přehlídka TADY VARY je naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru. Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům po celé republice nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady,“ řekl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Na programu přehlídky TADY VARY jsou vždy dva filmy denně, které bude Kino Beseda promítat od 17 a 20 hodin, s výjimkou zahajovacího a zakončovacího dne, kdy se uskuteční jen večerní projekce. Každý z filmů bude mít pouze jedno exkluzivní představení ve všech zúčastněných kinech v republice ve stejný okamžik.

„Promítání proběhnou ve festivalovém duchu, budou doplněna úvody přenášenými do sálu i zapojením tvůrců do debat,“ řekl Daniel Jaroš, manažer Kina Beseda. „V této době, kdy byla řada producentů a filmových distributorů nucena posunout premiéry domácích i zahraničních filmů, můžeme díky přehlídce TADY VARY nabídnout publiku Kina Beseda zajímavou programovou alternativu,“ dodal.

Kino Beseda se po dobu přehlídky promění ve festivalové kino se speciální výzdobou. Ve spolupráci s organizátory MFF KV plánuje umístění červeného koberce a fotostěny, přislíbeny jsou také festivalové plakáty a další propagační materiály.

Přehlídku 3. července ve 20 hodin zahájí divácký hit festivalu v Benátkách, australské drama Než skončí léto. S lehkostí a originálním humorem vypráví příběh nemocné šestnáctileté Milly, u které první setkání s láskou probouzí novou chuť do života.

I do plzeňského výběru zařadili dramaturgové MFF KV výrazné snímky, které zaznamenaly mimořádný ohlas na prestižních festivalech. Na plátnech kin budou např. vůbec poprvé v Evropě uvedeny tři tituly z letošního amerického festivalu Sundance: poutavé atmosférické drama Luxor (4. července od 20 hodin) v koprodukci Egypta a Velké Británie, tajemstvím obestřený mexický thriller Bez zvláštních znamení (10. července od 20 hodin) a chilský snímek Tajný agent (10. července od 17 hodin), což je originální mix špionážní komedie a observačního dokumentu. Divákům se ve své premiéře představí také filmový portrét Miro Žbirky Meky (8. července od 20 hodin), který natočil držitel Českého lva za snímek King Skate Šimon Šafránek.

Celý program zájemci najdou na webu Měšťanské besedy.

Editace textu: Hana Josefová


Zveřejněno: 1. 7. 2020, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688