zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  30.06.2020 00:00:00

Zlín: Záměr na zásadní proměnu prostoru pod sportovní halou jde do další fáze. Blíží se vyhlášení architektonické soutěže



Záměr na zásadní proměnu prostoru pod sportovní halou jde do další fáze. Blíží se vyhlášení architektonické soutěže

publikováno: 30.6.2020

Zlín - Přeměna strategického prostoru pod sportovní halou na Březnické ulici postupuje do další fáze. Po jarní „Výzvě v srdci Zlína“, v rámci které mohli lidé, firmy či instituce podávat na návrhy na využití plochy a projektové záměry schválila nyní Rada města Zlína záměr na vyhlášení projektové urbanistické soutěže.

„Prostor pod sportovní halou chceme využít co nejlépe. Naším cílem je vybudovat v rámci tohoto území funkční novou čtvrť, která přispěje ke zvýšení kvality života obyvatel celého města i čtvrti Letná. V dané lokalitě bychom chtěli vytvořit nový veřejný prostor, navrhnout sportovní, kulturní, bytové i obchodní plochy, aby byl prostor atraktivní po celý den. Jsem přesvědčený, že tato lokalita výrazně zvýší atraktivitu centra města a zároveň vhodně doplní i připravovanou rekonstrukci Velkého kina, které je v blízkém sousedství,“ řekl Pavel Brada, náměstek pro oblast majetku a rozvojových ploch.

Z předcházejícího průzkumu mezi obyvateli města a firmami vzešly podněty k využití 2,5 ha plochy, která je ve stoprocentním vlastnictví města, jako například velký parkovací dům, malometrážní byty, aquapark, muzeum veteránů a další. Přesné znění zadání soutěže bude ještě upřesněno, nicméně již nyní je výčet hlavních záměrů pro zadání soutěže znám. Autoři návrhu by při tvorbě plánu tohoto prostoru měli počítat např. s muzeem dle požadavků investora, s možností cvičné sportovní haly, variantně doplňující víceúčelový objekt a s dalšími stavbami k doplnění funkčnosti lokality. Nezbytné je vyřešení parkovací kapacity nejen pro danou lokalitu, ale využitelné i pro okolí (sportovní stavby, UTB, Velké kino, obyvatelé Letné apod.).

„V minulosti jsme plochu pod halou odkoupili a zajistili tak rozvojové území pro město Zlín. Nyní nastal čas, zamyslet se nad jejím využitím a citlivě, a v kontextu s okolím, zahájit architektonickou soutěž,“ popsal další postup Miroslav Adámek, náměstek pro oblast kultury a územní plánování.

Samotné vyhlášení soutěže by se mělo uskutečnit v září. S vyhodnocením se pak počítá v prosinci. V roce 2021 by mohl být veřejnosti představen vítězný návrh. Město Zlín jako zadavatel soutěže preferuje v dané lokalitě umístění více menších objektů, které by měly být vzájemně provázány. Nový urbanistický celek by tak měl vhodně doplnit současnou strukturu města funkčně i prostorově.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688