cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  30.06.2020 13:08:40

Češi nakupují víc a víc kryptoměn!

Zájem o kryptoměny celosvětově od konce minulého roku zase poměrně výrazně roste, jak se můžeme dočíst na spoustě zpravodajských serverů či třeba v datech od MIT startupu FPG. Tento trend pak platí i pro Českou Republiku, jak vyplývá z nejnovějších dat od jedné z největších českých směnáren kryptoměn, Bitstocku. Podle těch totiž Češi v první polovině letošního roku nakoupili kryptoměny v hodnotě až 1 800 000 000 USD.

20% nárůst

První dva kvartály letošního roku tak podtrhují poměrně výrazně zvyšující se zájem Čechů o bitcoin i jiné alternativní kryptoměny. Právě zmíněná částka totiž představuje 20% nárůst oproti první polovině roku loňského. Je však nutné poznamenat, že v prvním kvartálu minulého roku byl trh značně zdrcen předchozími propady, sentiment okolo kryptoměn nebyl nejlepší a v celé první polovině roku byla i přes růst v jejím závěru průměrná cena bitcoinu jen okolo 5 300 dolarů.

Letos se cena bitcoinu vyvíjí trošku jiným způsobem, kdy už začátek roku značil potenciální bull run, který byl však zastaven propadem na tradičních trzích způsobeným koronavirovou krizí. Od března, kdy jsme zažili propad až k hodnotám okolo 4 000 za bitcoin, se však trh kryptoměn z hrozící krize vzpamatoval. Právě delší růst a to, že cena od minim letošního roku vzrostla zase více než dvojnásobně, pravděpodobně způsobilo vysoký zájem (nejen) tuzemských investorů.

Nejnovější statistiky poté podtrhují, jak dominantní pozici na trhu bitcoin stále má, a to i v jiných hodnotách, než je samotná tržní kapitalizace. Podle statistik od Bitstocku totiž přes 90 % ze všech obchodů tvořilo právě obchodování bitcoinu. K nejnovější analýze se pak vyjádřil i ředitel Bitstocku, Martin Stránský:

Bitcoin měl za sebou působivý růst na začátku roku, který zbrzdila koronavirová krize. Investoři si nicméně záhy uvědomili, že jde na rozdíl od akcií o alternativní aktivum se slušným potenciálem růstu. Ten by měl navíc v druhé polovině roku pokračovat překročením psychologické hranice 10.000 USD/BTC.“

V neposlední řadě je důležité upozornit na to, že objemy nákupů kryptoměn Čechy mohou být ještě výrazně vyšší než ty momentálně reportované. Do statistik totiž nelze zahrnout například tzv. OTC (over-the-counter, tedy bez záštity oficiální instituce) nákupy, nákupy na decentralizovaných směnárnách a další.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
St 10:31  Povinnosti CAIs (MiCA) JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)
Út 13:45  Halving BTC se blíží X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste