Václav Horák (AliaWeb)
Údaje o firmách  |  29.10.2002 11:02:02

Distribuci ČEZ by měl řídit manažer Probst


V čele úseku distribuce ČEZ, v případě propojení, stane Henning Probst  

V souvislosti s připravovanou intergací ČEZ s osmi distribučními společnostmi hodlá elektrárenská společnost ČEZ od 1. ledna 2003 zřídit nový úsek hlavní správy, jehož oblast činnosti by se zaměřila na problematiku distribuce. Vedení úseku distribuce se má ujmout Henning Probst. Vše je podmíněno kladným stanoviskem Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v Brně, který nyní celou integraci ČEZ a distributorů posuzuje.

 

V souvislosti s připravovanou intergací ČEZ s osmi distribučními společnostmi hodlá elektrárenská společnost ČEZ od 1. ledna 2003 zřídit nový úsek hlavní správy, jehož oblast činnosti by se zaměřila na problematiku distribuce. Vedení úseku distribuce se má ujmout Henning Probst. Vše je podmíněno kladným stanoviskem Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v Brně, který nyní celou integraci ČEZ a distributorů posuzuje.

K uzavření dohody o manažerském uplatnění pana Henninga Probsta, která byla podepsána 23. října, vedlo ČEZ několik důvodů. Hlavním je skutečnost, že by se ČEZ rád vyhnul chybám, ke kterým došlo v oblasti distribučních společností v zahraničí. „Domnívám se, že pokud ČEZ bude procházet procesem, kterým procházely obdobné společnosti v zahraniční, hrozí nám stejné chyby, s nimiž se musely vypořádat i ony. Proto bylo naší snahou obsadit pozici výkonného ředitele pro distribuci někým, kdo zná fungování dané oblasti v podmínkách otevřeného trhu, někoho, kdo nám bude ochoten předat své know-how. Tím ušetříme nejen čas, energii a peníze, ale i složité konzultace pro eliminaci možných chyb,“ uvedl v této souvislosti předseda představenstva a generální ředitel Jaroslav Míl. A dodal: „V žádném případě není důvodem představa, že by zahraniční manažeři byli obecně kvalitnější, než naši.“

Dalším důvodem, který vedl k rozhodnutí pracovně angažovat pana Henninga Probsta, bylo eliminovat „typicky česká“ negativní specifika řízení dceřiných společností, která jsou podrobována časté kritice, i vyhnout se „historizujícím reminiscencím“ na bývalý ČEZ. Správnost rozhodnutí podporuje i fakt, že oblast týkající se v rámci ČEZ distribuce bude založena na profesionální bázi, na bázi zvyšování výkonnosti a zajištění transparentnosti při výrazném snižování nákladů a rychlém využití synergických efektů při řízení distribučních společností.

 „Výhodou pana Probsta je jak znalost výroby - pracuje v dozorčí radě firmy, která provozuje jaderné i uhelné elektrárny - tak samozřejmě distribuce. Na základě svých praktických zkušeností se dokáže orientovat v zahraničním prostředí a patří tedy do společnosti, která má šanci stát se lídrem na středoevropském trhu s elektrickou energií a dobrým partnerem pro další významné společnosti na celém světě,“ uvádí Jaroslav Míl.

Henning Probst (roč. nar. 1957) vystudoval v Německu a USA. Své profesní zkušenosti v oblasti řízení distribučních společností (dodávky elektřiny a plynu konečným zákazníkům) získal v Německu, Číně a ve Finsku. Ve většině těchto společností současně pracoval v představenstvech, činný byl i v orgánech městských podniků. Posledním působištěm pana Probsta je menší německá multiutilita Wesertal (www.wesertal.de), kde působí v roli generálního ředitele, která se věnuje nejen distribuci elektřiny, ale i dodávkám plynu a vody svým zákazníkům. Společnost byla až do letošního června vlastněná finskou energetickou společností Fortum, kdy byla prodána německé firmě E.ON. Pan Probst rovněž působí ve výrobní společnosti Gemeinschaftskraftwerk Weser, která provozuje dvě elektrárnyuhelnou a jadernou, navíc pan Probst řídí ještě projekt elektrárny na využití spalování odpadů. 

Ladislav Kříž, tiskový mluvčí ČEZ

------------------------------------------------------

další související zprávy o ČEZ najdete v detailu CP funkcí Zprávy o akcii

 


Ceny ojetých vozů v ČR - zářijový UPDATE !

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688