cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  25.06.2020 12:20:49

Wirecard v insolvenci

Fintech společnost Wirecard, která stojí hned za několika kryptoměnovými kreditními kartami, podala návrh na zahájení řízení o insolvenci. V jejím účetnictví by mělo chybět až 2 100 000 000 USD, což představuje až 32 % z jejích aktiv.

O podání návrhu reportovali v posledních dnech deníky jako Wall Street Journal. Podle nich byl podán k mnichovskému okresnímu soudu, který žádají o zahájení řízení o insolvenci. Jako důvod uvedla Wirecard právě hrozící insolvenci a předlužení. Reagují tak na právě v rozvaze chybějící více než 2 miliardy dolarů, o kterých již informovala dříve.

CEO zadržen policií

V rozvaze totiž společnost zjistila, že jí jednoduše chybí 32 % z jejích aktiv. A to takovým způsobem, že tato aktiva podle jejich zkoumání ani nikdy neexistovala. Není proto divu, že se společnost velice rychle ocitla bez vedení, kdy značná část její exekutivy včetně např. jejich CEO rezignovala. Právě CEO byl poté v posledních dnech dokonce zadržen německou policií.

Podání směřující k insolvenci pak implikuje, že společnost není schopná krátkodobě plnit své závazky investorům a dalším věřitelům. Na druhou stranu podle jejího účetnictví měla jen v roce 2018 čistý příjem okolo 350 000 000 dolarů. Není však divu, že po problémech s potenciálním falšováním dokumentů, se budou chtít věřitelé blíže podívat i na tato čísla. Společnost však stále doufá, že se ze současné situace ještě dostane.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec