cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  20.06.2020 19:10:43

11 400 000 BTC je HOLDováno jako dlouhodobé investice

11 400 000 BTC je HODLováno jako dlouhodobé investice

20.06.2020 / Crypto Kingdom

Analytická platforma Chainalysis přišla s velice zajímavou analýzou, která popisuje, jak vlastně lidé bitcoiny v současnosti využívají. Pro někoho možná překvapivě totiž přibližně 60 % z celkového množství dnes již vytěžených bitcoinů slouží jako digitální zlato, kdy lidé tyto bitcoiny drží jako dlouhodobou investici. Mimo to nám tato analýza poskytla i data o tom, jakým způsobem vlastně lidé své bitcoiny uchovávají.

11 400 000 bitcoinů jako dlouhodobá investice


Hned na úvod se podívej na první infografiku, kde se dozvíš, že z přibližně 18 600 000 bitcoinů, které již byly vytěženy, 11 400 000 bitcoinů uvedla Chainalysis jako ty, které slouží jako dlouhodobé investice. Sem byly zařazeny bitcoiny, které se nepohnuly již několik let a leží na peněženkách, ze kterých lidé neprodali více než 25 % svých mincí.

3 700 000 bitcoinů, které zde jsou označeny jako ztracené, takovým způsobem analytici Chainalysis označili proto, že se ze svých peněženek nepohnuly již přes 5 let. Sem patří např. i mince, které vytěžil Satoshi Nakamoto.

Posledních 3 500 000 bitcoinů představuje ty coiny, se kterými je pravidelně hýbáno. Jelikož je pak většina z nich přesouvána napříč směnárnami, v analýze jsou označeny jako bitcoiny používané pro obchodování. Patří sem ale i ty, které lidé používají k dalším transakcím. Jedná se tak vlastně o jediné bitcoiny, které jsou dostupné na trhu a jejichž směna a interakce s nimi primárně utváří cenu.

Retail je za 96 % ze všech transakcí

Chainalysis také mluví o tom, že retail stojí za naprostou většinou transakcí na síti Bitcoinu, konkrétně přibližně 96 %. Za retail zde jsou označeni ti, kteří na směnárnu vložili méně než 10 000 dolarů. Instituce však naopak vedou v objemu hodnoty těchto transakcí. Podle analýzy jsou tak zodpovědni za přibližně 85 % z dolarové hodnoty transakcí, které jsou provedeny mezi směnárnami a na nich. Další zajímavostí je pak to, že v roce 2020 bylo maximální množství traderů, kteří jsou týdne aktivní, 340 000.

60 % ze všech bitcoinů je drženo u licencovaných správců


Neméně zajímavým je i to, kde lidé bitcoiny vlastně drží. Podle dat je totiž přibližně 60 % z celkového množství dosud vytěžených a neztracených bitcoinů drženo u licencovaných správců označených za VASPs, tedy Virtual Asset Service Providers (Poskytovatelé služeb v oblasti virtuálních aktiv). Sem patří např. směnárny, kde třeba jen Coinbase spravuje přibližně 1 000 000 bitcoinů. Až 87 % ze všech neztracených bitcoinů pak mělo skrz směnárny alespoň jednou za svou existenci projít. To potom jen podporuje spekulace o možné centralizovanosti světa kryptoměn.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste