Petr Bartoň (Modrá pyramida)
Finanční rady  |  18.06.2020 10:20:05

Jak se v Modré pyramidě zvládla krize po dobu pandemie a jaký vývoj cen nemovitostí lze očekávat

V Modré se snažíme vidět sklenici napůl plnou než napůl prázdnou, stejně jsme se postavili i k nastalé krizi. Zamýšlíme se, jak zdokonalit a zefektivnit naši práci, nezůstáváme pozadu s online dobou, snažíme se ještě více přiblížit klientům, i přestože jsme museli omezit schůzky. A tento rok plný výzev ještě zdaleka nekončí…

Z pohledu úvěrů bývají u nás v Modré pyramidě slabší i silnější roky. Vývoj na začátku roku 2020 naznačoval, že by se mohlo jednat o rekordní rok. Málokdo ale čekal, že tento slibný začátek zbrzdí pandemie COVID-19. Objem úvěrů za první čtyři měsíce letošního roku narostl oproti stejnému období předcházejícího roku o více než 80 %. Hlavním tahounem byl a je náš Hypoúvěr.
Dle mého názoru je příčinou úspěchu sdílení našich poznatků a zkušeností, hlubší zájem o potřeby klienta a v neposlední řadě také naše úzká spolupráce s partnerskou realitní kanceláří 100klíčů, díky které jsme navýšili aktivity týkající se developerských projektů.

V době pandemie jsme nestagnovali, ale dále jsme pracovali na vylepšování vztahů s našimi klienty. Velmi efektivně jsme také přešli na práci z domova a online vzdělávání. Stále se snažíme přiblížit potřebám klientů a nyní jsme schopni vyřídit úvěrový proces online, přímo z místa během prohlídky nemovitosti.

Naši flexibilitu velmi pozitivně vnímali nejen klienti, kterým jsme mohli nadále poskytovat úvěry a pomoci jim tak na cestě za jejich vysněným bydlením, ale kladně reagoval také trh.
Ne všechny banky a spořitelny byly tak pružné, čehož jsme díky naší pohotové reakci náležitě využili.

Mimo úvěry ale naše cíle poklesly až o 80 %. Byli jsme nuceni rušit schůzky a jediné, co nám pandemie „dovolila“, bylo vyřízení úvěrů.

Klienti se nás často ptají, jaký je náš pohled na současný stav trhu bydlení, a jaký vývoj lze očekávat.

Nastínit vývoj, je v současné době velice těžké, ale osobně si myslím, že ceny budou rozdílné podle geografického umístění a typu nemovitosti. V méně atraktivních lokalitách patrně zaznamenáme pokles cen, odhadem o 10 - 15 %. Jinde mohou ceny nemovitostí stagnovat. V některých regionech jsme nyní ve fázi, kdy kupující i prodávající vyčkávají. Dle mého názoru ale budou stále velmi zajímavé starší a menší byty v dobrých lokalitách, kde bych odhadoval, že se jejich cena může ještě o nějaké procento navýšit. Naopak ceny větších a dražších developerských projektů se o jednotky procent sníží. Celou situaci ještě dokreslí také nezaměstnanost a udržitelnost příjmů na regionální úrovni. Co ale rozhodně dle mého názoru poroste, jsou ceny rekreačních chat a chalup.

A jak se na nadcházející období připravujeme v Modré? Spustili jsme aktivity směrem k developerským projektům a realitním kancelářím. Nadále se staráme o naše klienty, kteří jsou u nás na prvním místě, a snažíme se jim být nablízku a porozumět jejich potřebám. Neustále pracujeme také na zvyšování odbornosti a profesionality našich poradců tak, abychom byli první volbou pro všechny, kteří budou stát před jedním z největších rozhodnutí – pořízení vlastního bydlení.

Pokud tedy realitní a finanční trh v budoucnu nepřekvapí nějaká další vážná situace, domnívám se, že tento rok by mohl být jeden z nejúspěšnějších v historii Modré pyramidy.

Ale konec roku je ještě daleko a nerad bych to zakřiknul.

Petr Bartoň

Manažer Distribuce

Za uplynulých 12 let prošel Petr Bartoň všemi obchodními pozicemi v Modré pyramidě. Poslední čtyři roky působil jako zemský ředitel a v roce 2020 se stal manažerem celé distribuce. Jeho prioritou je vždy směřovat ke stanoveným cílům a ještě trochu dál. Zároveň se snaží vést Modrou pyramidu novým směrem, který přizpůsobuje trendům na trhu. Svou úspěšnou a dlouholetou kariéru v Modré pyramidě připisuje hlavně skvělé týmové spolupráci oblastních a zemských ředitelů.



Modrá pyramida stavební spořitelna a.s.

Jsme specialisté na finanční plánování, kteří vám pomohou s produkty z oblasti úvěrů na bydlení, spoření, investic, každodenního bankovnictví a pojištění. Díky rozsáhlému týmu finančních poradců připravíme i vám finanční plán na míru, se kterým dosáhnete vašich finančních cílů a budete ochráněni před negativními dopady rizik, jež s sebou život přináší. Máme silné zázemí naší mateřské společnosti Komerční banky, která je součástí mezinárodní skupiny Société Générale. Našim klientům radí více než 500 poradců a najdete nás po celé republice ve 176 poradenských centrech. Hledáte nejvýhodnější stavební spoření, hypotéku, pojištění nebo možnosti investování? Modrá pyramida stavební spořitelna a.s. je tu pro vás.

Více na www.modrapyramida.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688