Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  16.06.2020 14:59:21

Goldman Sachs: Akcie drobných investorů válcují Wall Street

Akcie, které mají v oblibě drobní investoři, porážejí akciové favority hedgeových a vzájemných fondů. A to snadno, tvrdí americká investiční banky Goldman Sachs Group.

Portfolio složené z akcií preferovaných retailovými investory vzrostlo o 61 %, počítáno od chvíle, kdy si medvědí trh sáhl na dno. Oproti tomu stojí zisk 45 % u favoritů hedgeových a vzájemných fondů a 36% nárůst širšího amerického indexu S&P 500, napsali v pátečním komentáři její analytici v čele s Davidem Kostinem. Investoři by podle nich měli uvažovat o hodnotových akciích, citovla je Bloomberg.

“Příběh o slabosti Main Street versus inflaci aktiv na Wall Street je klamný,” uvedli také. “Nárůst retailové obchodní aktivity umocnil tržní rotaci směrem k cyklickým a hodnotovým akciím,” napsali.

Když se začaly objevovat signály opatrného zotavování z hospodářského propadu vynuceného koronavirovou pandemií, vyrostl index Russell 1000 Value Index, který sestává z hodnotových akcií velkých amerických firem, od 22. května o 4,3 %, dvakrát víc než jeho protějšek poskládaný z růstových titulů. Známky optimismu ze strany drobných investorů se objevují v nejrůznějších částech trhu. Zvedá se denní objem u jimi oblíbených titulů, spekulativní tlak do opcí dosáhl úrovní, které Sundial Capital Research považuje za “neskutečné”, a kupci se hrnou I do akcií zbankrotovaných firem.

Široké hodnotové rozptyly signalizují dlouhodobou příležitost pro hodnotové investory, říkají goldmani, jakkoli by tato jízda mohla být trochu kodrcavá, jak ukázalo nedávné dění na trhu.

“Navzdory nejnovější hodnotové rally je rozptyl akciových násobků stále extrémně široký relativně k historii,” napsali stratégové podle agentury Bloomberg. “Volatilní rotace v nedávných týdnech zdůraznily, jak obtížné může být tuto příležitost načasovat.”

Výkonnost amerického hodnotového indexu Russell 1000 Value Index od začátku roku do pátku 12. června:

Zdroj: MarketWatch

Oproti tomuto retailovému šílenství mohl propad indexu S&P 500 z minulého týdne vytvořit příležitost pro hedging, tvrdí analytička společnosti RBC Capital Markets Amy Wu Silverman. Investoři, kteří chtějí sázet proti pokračujícím intenzivním nákupům drobnými investory, by mohli uvažovat o koupi put opcí s červencovým či srpnovým datem na některé akcie, které by z tohoto nadšení drobných investorů mohly profitovat. Jsou to třeba Sony, Apple, Tesla nebo Ford Motor, řekla také tato analytička. Investoři veteráni už s rozkolísanými trhy zkušenost mají, je ale otázkou, jak si s prvním velkým zakolísáním od konce března poradí i novopečení denní tradeři, podotkla také.

Zdroj: Bloomberg, MarketWatch

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688