plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  10.06.2020 00:00:00

Plzeň má nové sdílené prostory pro mladé firmy z oblasti virtuální reality, umělé inteligence a dalších oborů

Plzeň má nové sdílené prostory pro mladé firmy z oblasti virtuální reality, umělé inteligence a dalších oborů

Otevření nových prostor v Riegrově ul. (fotografie: M. Pecuch)

V centru Plzně začíná fungovat nový sdílený prostor pro mladé firmy z oblasti virtuální reality, umělé inteligence a přidružených oborů. Zázemí v Riegrově ulici zajistila městská společnost BIC Plzeň, která se zabývá podporou podnikání v Plzni. Slavnostního otevření moderního a designově atraktivního coworkingového centra se ve středu 10. června osobně zúčastnili americký velvyslanec Stephen B. King a izraelský velvyslanec Daniel Meron, za město Plzeň to byli první náměstek primátora Roman Zarzycký, náměstkyně Eliška Bartáková, náměstek Michal Vozobule, radní Lucie Kantorová a Vlastimil Gola.

„Chtěl bych vám popřát úspěch, stabilní tým a co nejvíce dobrých nápadů,“ řekl mimo jiné ve své řeči náměstek primátora Roman Zarzycký, který současně poděkoval oběma velvyslancům za jejich zájem o Plzeň a za účast na slavnostním otevření. 

„Velvyslanci USA a Izraele přijeli svou přítomností podpořit Plzeň a myšlenku, že se zde chceme věnovat špičkovým technologiím. S těmito dvěma zeměmi chceme udržovat a prohlubovat stálé kontakty, pracovat na konkrétních projektech,“ přiblížil jednatel společnosti BIC Plzeň Jiří Boudník. Za podporu poděkoval také městu Plzeň, které má zájem, aby v krajské metropoli působily firmy s přidanou hodnotou, „vyrůstaly“ v ní společnosti orientujíce se na hi-tech obory.

Nové centrum bude sloužit těm, kteří chtějí zakotvit v Plzni a rozvíjet své podnikatelské záměry. V souvislosti s rozšiřováním záběru BIC Plzeň se bude soustřeďovat na práci s inovátory a podnikateli v oblasti virtuální či rozšířené reality nebo například umělé inteligence. Prostor nabídne kanceláře pro čtyř až šestičlenné týmy a několik samostatných pracovních míst pro jednotlivce. Inovační firmy z okolí budou mít možnost využívat jednacího zázemí coworku pro své pracovní či obchodní schůzky. Součástí pronájmu prostor coworku bude i nabídka poradenských služeb BIC Plzeň. Podrobnější informace jsou na www.bicport.cz.

BIC Plzeň byla založena městem Plzeň. Funguje od roku 1992 jako společnost s ručením omezeným. Je členem European Business and Innovation Centre Network (EBN) – sítě, která sdružuje na mezinárodní úrovni podnikatelská a inovační centra. Je rovněž jedním z šesti center v ČR působících v rámci největší světové sítě na podporu podnikání a inovací – Enterprise Europe Network, v níž je soustředěno přibližně 600 organizací ve více než 60 zemích světa.

Text: Eva Barborková

Fotogalerie

Zveřejněno: 10. 6. 2020, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688