mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  08.06.2020 16:12:00

Český výrobce bezpilotních letounů „Primoco UAV SE“ provedl let s transkontinentálním řízením, na dálku téměř 10.000 km

08.06.2020 / 15:50 | Aktualizováno: 08.06.2020 / 16:12

Výrobce bezpilotních letadel z pražského Radotína, „Primoco UAV SE“ provedl počátkem 6/2020 opakované lety bezpilotního letounu One 150 vlastní výroby u zákazníka v jihovýchodní Asii. Řízení letounu probíhalo ze sídla společnosti v Praze-Radotíně, na vzdálenost 9.659 km. Unikátní událost byla vynucena sanitárními opatřeními v souvislosti s pandemií Covid19.

Bezpilotní letouny Primoco UAV One 150 z produkce radotínské společnosti představují v oboru technologickou špičku; dosahují výkonů znatelně převyšujících konkurenci.

Ke spuštění provozu letounu One 150 u zákazníka v jihovýchodní Asii nemohl servisní tým vzhledem k sanitárním omezením vynuceným pandemií COVID-19 přicestovat osobně. Všechny činnosti (kalibrace a následně - ve spolupráci s místním partnerem - i spuštění provozu letounu) tak proběhly na dálku, na vzdálenost 9 659 km.

Akce se - během pouhého týdne - podařila nejen díky využití pokročilých technologií, vč. sofistikované záložní konfigurace a plně automatizovaného vzletu, letu i přistání systémů do letounu, ale i díky týmové práci, skvělým schopnostem zaměstnanců firmy a vynikající podpoře místního obchodního partnera i pochopení leteckých autorit v teritoriu.

Společnost Primoco díky dálkovému řízení v reálném prostředí dokázala ověřit unikátní schopnosti letounu , kterými nedisponuje žádný z konkurenčních výrobků dané třídy.

Nejde tak jen o národní, ale i světový rekord; o prvenství, potvrzující technologickou vyspělost českého letounu, s bezprecedentním dopadem na rozvoj schopností bezpilotních letounů obecně.

V 2020 plánuje Primoco UAV SE ještě několik novinek, včetně integrace několika - v CZ i celosvětově na dronech dosud nikdy nevyužitých - systémů do stroje.

K mimořádnému výkonu velmi upřímně blahopřejeme.

  • Primoco UAV je veřejně obchodovatelná společnost na Burze cenných papírů Praha, trh PX START (www.uav-stol.com).
  • Civilní bezpilotní letoun Primoco UAV model One 150 je schopen létat zcela autonomně, dle naprogramovaných letových plánů. Ke klíčovým vlastnostem letadla patří nejen velikost a maximální vzletová hmotnost /150 kg, ale i výdrž / 15 hodin, dolet / 2 000 km, cestovní rychlost / 100-150 km/h, užitečný náklad / 30 kg a plně automatický vzlet, let i přistání. Uplatnění tak letoun nachází nejen v energetice, při ochraně hranic a pobřeží, či monitoringu požárů, ale i při pátrání a záchranných pracích. Letouny jsou již v provozu na třech kontinentech.Letoun One 150 zákazníkům hledajícím pozorovací a monitorovací platformy nabízí tytéž schopnosti, jako mnohonásobně dražší vojenské drony. Ověření dálkového řízení letounů v praxi totiž zásadně rozšiřuje možnosti nasazení dané techniky v oblasti monitoringu rozlehlých oblastí.

Primoco

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688