cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  04.06.2020 12:53:31

Dceřiná společnost Walmartu a její spolupráce s VeChainem

Čínská dceřiná společnost americké mezinárodní sítě prodejen Walmart, Sam's Club, oznámila velice zajímavou expanzi spolupráce na poli blockchainu. Tou je partnerství se známou kryptoměnou VeChain, kdy společně chtějí zlepšit transparentnost celého dodavatelské řetězce u svých potravin.

Smyslem projektu je vytvořit platformu, která umožní řízení a sledování produktů z kategorie potravin, které právě Sam's Club nabízí. Projekt tak nazývají Blockchain Traceability Platform a pomáhat jim s ním bude nejen VeChain, ale od poloviny minulého roku na podobné platformě spolupracují i s jednou společností ze známé auditorské Big Four (Velké čtyřky), konkrétně s PricewaterhouseCoopers (PwC).

Sam's Club společně s PwC budou tedy pokračovat na budování platformy ke sledování zboží přímo na blockchainu VeChainu. Sam's Club v současnosti funguje jako high-end řetězec outletů, do nějž mají přístup pouze členové klubu. Operuje 26 outletů a do konce roku 2022 plánuje expanzi až na více než 40 outletů a případně dalších obchodů. To mu již v současnosti zajišťuje přes 2 500 000 zákazníků.

ToolChain

Společnost bude využívat modifikované verze klasické platformy VeChainu vytvořené pro tyto účely, ToolChainu. Tu budou kombinovat s dalšími technologiemi jako softwarovými a hardwarovými senzory či IoT. Díky tomu chtějí být schopni automaticky uploadovat data přímo z dodavatelského řetězce Sam's Clubu na blockchain VeChainu. Díky tomu jejich zákazníci získají přístup k detailním informacím o původu produktů po pouhém oskenování QR kódu, který na nich bude.

Právě v posledních dnech pak Sam's Club oznámil výrazné navýšení škály nabízených prémiových potravin, včetně mořských plodů, masa, vína a sušených potravin. Na to navázal VeChain ve svém blogovém příspěvku tím, že chápe důležitost transparentnosti v oblasti potravin a chce se právě na tuto problematiku zaměřit.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec