cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  30.05.2020 21:00:55

Amazonu byl schválen patent na systém využívající blockchain

Gigant v oblasti e-commerce, Amazon, si již 3 roky zpátky zažádal o patentování produktu, který by jim i spotřebitelům měl pomoci ověřovat pravost produktů. Ten je založen na technologii distribuovaného ledgeru a konečně byl schválen!

U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) začátkem týdne schválila Amazonu patent na systém, který nazývají “Distributed ledger certification“. Ten popisuje využití DLT (Distributed Ledger Technology) k podpoření důvěry v digitální sledování dodavatelského řetězce a celkově ověřování kvality, a hlavně pravosti prodávaných produktů.

Celý patent si můžeš prohlédnout zde:
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.htm&r=17&f=G&l=50&d=PTXT&p=1&S1=blockchain&OS=blockchain&RS=blockchain.
Ve zkratce jde však o to, že systém Amazonu sbírá data od distributorů, výrobců i samotných dodavatelů, která pak shromažďuje na otevřené síti. Tato data pak vytvoří vlastně jakousi doložku původu produktu, která bude dále dohledatelná na distribuovaném ledgeru, klidně i ve formě blockchainu. Pro představu toho, co systém vlastně bude umět, si určitě prohlédni tento obrázek:

Právě důvěra, jistota bezpečí a transparentnost je podle Amazonu něčím, co v současném e-commerce i systémech ověřování pravosti chybí. Zmíněné systémy navíc podle něj v současnosti nejsou schopny pracovat s globálním dodavatelským řetězcem, kdy jen jejich samotní kurýři dodali v minulém roce přes 3 500 000 000 zásilek. Věří pak, že distribuované systémy by mohly znamenat potřebnou změnu a řešení těchto problémů. Nejen, že eliminují to, že by mohl problém v jednom bodu shodit celý systém, ale také se díky tomu vyhnou problémům se řízením takového systému nějakou centrální entitou.

Spolupráce s Hyperledgerem?

Důležité je ale přesto zmínit, že to, že jim byl daný patent schválen, ještě nemusí nutně znamenat, že by společnost danou technologii již v současnosti využívala. Určitě ale má parádně nakročeno. Jako příklad toho, jak by mohli patentu využít, ale Amazon již zmínil např. projekt Hyperledger, který by mohl být jednou z cílených forem DLT pro tento systém.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 11:15  Samsung: Dotace od americké vlády na výrobu čipů Research (J&T BANKA)
Út 10:57  S&P500 v největším dvoudenním poklesu za více než rok Research (Česká spořitelna)
Út   9:54  HK.cash po údajích z Číny klesá o téměř 1 % X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec