Vlada.cz (Vláda)
Zákony a právo  |  29.05.2020 13:57:35

Legislativní rada vlády se opětovně zabývala návrhem nové právní úpravy veřejných dražeb

Na programu 238. zasedání Legislativní rady vlády, které se konalo ve čtvrtek 28. května 2020 a k němuž se část členů Legislativní rady vlády z důvodů přetrvávajících omezujících opatření na Úřadu vlády proti šíření onemocnění COVID-19 stejně jako na předchozí zasedání připojila prostřednictvím videokonference, byla upravená znění návrhu nového zákona o veřejných dražbách a s ním souvisejícího návrhu doprovodného změnového zákona.

Návrh nové právní úpravy veřejných dražeb včetně doprovodného změnového zákona předložila Legislativní radě vlády k projednání ministryně pro místní rozvoj na podzim loňského roku. Návrh zcela nového zákona o veřejných dražbách se na rozdíl od stávající úpravy snaží především přesněji řešit vztah úpravy dražeb ve zvláštním zákoně s občanským zákoníkem a lépe upravit dražby prováděné elektronicky.


Legislativní rada vlády se oběma návrhy zákonů zabývala na svém zasedání 14. listopadu 2019 a jejich projednávání přerušila za účelem dopracování základních institutů, zejména definic stěžejních pojmů, a dále též za účelem dopracování ve smyslu dalších připomínek uvedených ve zpravodajských zprávách a vznesených v průběhu jednání Legislativní rady vlády jejími členy. Ministerstvo pro místní rozvoj následně návrhy nového zákona o veřejných dražbách i doprovodného změnového zákona významně dopracovalo a dne 17. dubna 2020 předložilo upravená znění obou předloh k opětovnému projednání vládě a Legislativní radě vlády.


Po rozsáhlé obecné i podrobné rozpravě Legislativní rada vlády dospěla k závěru, že projednání upravených znění návrhů zákona o veřejných dražbách i doprovodného změnového zákona přeruší za účelem dalšího dopracování některých dílčích částí navrhované úpravy podle připomínek zpravodajů a některých dalších členů Legislativní rady vlády, které nebylo možno vyřešit přímo při projednávání na Legislativní radě vlády. Zároveň Legislativní rada vlády konstatovala, že k takto dopracovaným opětovně upraveným zněním obou návrhů zákonů by mohlo být po souhlasném vyjádření zpravodajů a dalších vybraných členů Legislativní rady vlády, kteří při projednávání uplatnili významnější připomínky, vzhledem ke skutečnosti, že oba návrhy byly již jinak prosty dalších významnějších problémů, zpracováno již jen stanovisko předsedkyně Legislativní radou vlády.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688