mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  26.05.2020 14:44:00

Podmínky vstupu na území Islandu v důsledku epidemie COVID-19

Podmínky vstupu na území Islandu v důsledku epidemie COVID-19

26.05.2020 / 14:40 | Aktualizováno: 26.05.2020 / 14:44

Na Islandu byly obnoveny kontroly na hranicích s platností od 24. 4. a na všechny přijíždějící (až na přesně definované výjimky) se vztahuje povinnost 14ti denní karantény. Od 15. 6. islandská vláda plánuje zahájit postupné uvolňování pravidel pro vstup do země.

Island

VSTUP NA ÚZEMÍ ISLANDU

S platností od 24. 4. uplatňuje Island dočasné kontroly na vnitřních schengenských hranicích. Všichni, kdo přicestují na Island ze zahraničí, musí do 14ti denní domácí karantény. Cestující při příjezdu vyplní formulář, ve kterém uvedou veškeré informace související s jejich nadcházející karanténou. O výjimku z povinnosti karantény mohou požádat firmy a společnosti v kriticky důležitých sektorech pro specializované pracovníky vykonávající činnost na projektech, které nemohou být doloženy. Od 7. 5. mohou o výjimku z karantény požádat i na Island přijíždějící novináři a od 15. 5. i vědci, filmaři či atleti. Více informací lze nalézt na webových stránkách Ředitelství pro imigraci.

Dne 12. 5. islandská vláda oznámila, že nejpozději k 15. 6. se pokusí zahájit uvolňování omezení související se vstupem do země cestující ze zahraničí. Očekává se, že na Island přijíždějící osoby budou mít na výběr ze tří možností: (1) nastoupit 14ti denní karanténu, (2) nechat se na letišti v Keflavíku otestovat na COVID-19 (výsledky by měly být k dispozici ještě tentýž den) a (3) prokázat se zahraničním potvrzením o negativním testu na COVID-19, které bude islandskými úřady považováno za spolehlivé. S velkou pravděpodobností budou mít všichni cestující vstupující do země rovněž povinnost stáhnout si aplikaci Rakning C-19 využívanou k prevenci šíření nákazy. Na konkrétních modalitách budoucího režimu vstupu se stále pracuje. Více informací lze nalézt na webových stránkách islandské vlády.

ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE

Informace k šíření koronaviru a onemocnění Covid-19 na Islandu a opatření s tím spojených jsou pro veřejnost publikována a aktualizována na webových stránkách Islandské vlády,
jmenovitě Ministerstva zdravotnictví? , na webových stránkách Ředitelství pro zdraví a na speciálně zřízených webových stránkách pro účely informování o epidemii COVID-19 na Islandu.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688