Petr Rozkošný (Meteobox.cz)
Hypotéky  |  27.05.2020 04:53:18

Jak a kde všude si lze vyjednat výhodnější podmínky hypotéky?

Na trhu s hypotékami panuje tvrdý boj o každého klienta. I s minimální dávkou sebevědomí lze dosáhnout na zajímavé slevy z úrokových sazeb či poplatků.

Zkuste štěstí na více pobočkách

Různé podmínky jsou vám schopny nabídnout i různé pobočky stejné banky. Ředitelé těchto poboček zpravidla spravují určitý rozpočet na možné ústupky klientům. V závislosti na tom, jakou část tohoto rozpočtu má pobočka k dispozici, případně jak se pobočce daří plnit prodejní plány, liší se i ochota snižovat úrokovou sazbu, poplatky spojené s hypotékou či doplňkovými produkty (běžný účet, úvěrové pojištění, pojištění nemovitosti apod.)

V některých případech platí, že pobočky mají své klienty striktně rozděleny dle teritoria, tj. žádost o hypotéku v sousedním okresním městu může být komplikace, i tak se ale vyplatí to zkusit!

Oslovte více bank a nezapomínejte na menší hráče

Standardem při vyjednávání o nižší úrokové sazbě je žádost o nabídku u více hypotečních bank s tím, že tyto banky navzájem konfrontujete s nabídkami konkurentů. Vězte, že z úvodní nabídky získané při první návštěvě banky je ještě kam zlevňovat. Zkuste se při smlouvání neomezovat na velké hypoteční banky typu Hypoteční banka, Česká spořitelna, Komerční banka apod., ale zkuste i menší a dravé konkurenty typu Sberbank, Raiffeisenbank, MONETA apod.

Využijte služeb hypotečních poradců

Podnikatelé zprostředkovávající úvěry u více bank nabízí to, že vám prakticky na počkání porovnají nabídky více bank. Zároveň, skrz hypoteční poradce se můžete dostat k zajímavým slevám. Stejně jako mají rozpočet „na ústupky“ ředitelé poboček, mají je i hypoteční poradci.

Zároveň, v praxi se běžně stává to, že hypoteční poradce je ochoten motivovat ke zprostředkování úvěru i tím, že klientovi zaplatí odhad ceny nemovitosti, první rok na pojistném za pojištění nemovitosti apod.

Poradci, jež si hůře shání nové klienty a potřebují tak „urvat“ každý obchod, jsou pak ochotni i vyplatit klientovi část své provize.

Zároveň, banky mohou mít motivaci uzavřít s vámi smlouvu o úvěru napřímo, aby nemuseli vyplácet vysoké provize poradcům, tj. při opatrném našlapování lze docílit i toho, že vám banka nabídne výhodnější podmínky v případě, že si úvěr nesjednáte právě přes poradce.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688