Petr Rozkošný (Meteobox.cz)
Osobní finance  |  27.05.2020 04:34:07

Internet je plný zvýhodněných nabídek, přestaňte „plýtvat“ nákupy za běžné ceny

Kdo by chtěl nakupovat za „plné“ ceny, když možnosti úspor je celá řada. Níže se dozvíte, jak ušetřit při nákupech na internetu. Funkčnost těchto rad lze vyzkoušet obratem…

Zbožové porovnávače

Cena zboží je na internetu velmi důležitá, zákazníci rádi porovnávají a proto e-shopy přistupují k tomu, že své nabídky zobrazují na zbožových porovnávačích typu www.heureka.cz a www.zbozi.cz. Ne každý ví, že tyto portály fungují tak, že e-shopy se na těchto zbožových portálech zobrazují (až na výjimky) za peníze, tj. jedná se o placenou inzerci, kdy zbožové porovnávače získávají odměnu za přivedeného uživatele na e-shop č rovnou zákazníka, co to znamená?

- Na zbožových porovnávačích rozhodně nenajdete všechny e-shopy a není ani záruka, že se zde budou zobrazovat e-shopy nabízející nejnižší ceny.

- E-shopy si často hlídají, jakou nabízenou cenu zboží zde uvádí a v praxi se stalo i to, že cena zboží pro návštěvníka ze zbožového porovnávače byla nižší než pro zákazníka, který na e-shop přišel „napřímo“.

Kupónové weby

Dalším z marketingových kanálů jsou pro e-shopy tzv. slevové kódy či kupóny, prostřednictvím kterých zákazník uplatní při nákupu slevu. Pro zvýšený marketingový dopad těchto slevových akcí, slevové kód či kupony jsou umisťovány i na webech typu www.skrblik.cz, www.dobrekupony.cz, www.kuponka.cz apod. Snadno se tak může stát, že díky slevovému kuponu nakoupíte levněji u e-shopu, na kterém jste doposud utráceli za plné ceny.

Zákaznické kluby

Už jen na základě toho, že máte někde veden běžný účet, doplňkové důchodové spoření či jiný finanční produkt, se vám mohou zpřístupnit věrnostní kluby typu www.sphere.cz či www.pricelessspecials.cz, v rámci kterých ušetříte na nákupech v e-shopech i kamenných prodejnách.

Cashbacky

Poslední v tomto článku zmíněný marketingový kanál jsou tzv. cashbacky. Jedná se o služby, kdy internetové stránky typu www.vratnepenize.cz, www.tipli.cz, www.plnapenezenka.cz za provizi uvádí na svých webech informace o zvýhodněných nákupech. Pokud nakoupíte skrze tento (cashbackový) portál, e-shop vyplácí portálu provizi s tím, že portál se následně o tuto provizi podělí s vámi. Skrze cashbackové portály nakoupíte levněji například u prodejců typu DATART, MALL.CZ, ASKO NÁBYTEK, Insportline, SUPER ZOO a mnoho dalších.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688