Orange Academy (Orange Academy)
Práce  |  17.05.2020 20:45:40

Co nás naučila práce v karanténě? Budete překvapeni!

V době karantény byla příležitost pustit se do toho, co nám shon běžných dní nedovoluje, a na co nezbýval čas. Dohnali jste své pracovní resty, naučili jste se s novými programy, a dokonce jste našli způsob, jak efektivně pracovat z domova? Nepolevujte a pokračujte v tom, co jste začali. Čas nám dovolil znovu zapřemýšlet nad našimi pracovními procesy a prioritami. Této šance bychom měli využít!  

Život se začíná vracet do normálu, zdá se. My bychom však ten měsíc a půl neměli vymazat, ale naopak z této doby těžit to, co nám přinesla. To, co jsme se naučili.






Uklizený pracovní stůl

Nashromážděným pracovním restům odzvonilo a váš e-mail je konečně přehledný. Uspořádali jste si svoji pracovní plochu na PC, kterou zaplňovalo mnoho nedůležitých souborů. Roztřídili jste si složky a vše má své místo. Nepokazte si to! Pracovní stůl ani váš počítač nejsou skladiště. Udržujte si přehled kde, co je a vaše práce bude snadnější.  

Nepořádek vás připravuje o čas a zbytečně se věnujete nedůležitým věcem, nemůžete si stanovit priority a utíkají vám termíny. Teď máte čistý stůl – snažte se jej udržet. Na konci každého pracovního dne si ponechte chvíli času, který věnujete uklizení materiálů a naplánování práce na další den.  

Změna pracovních postupů

Čas v době karantény nám dovolil věnovat se sami sobě, rozvíjet naše znalosti a schopnosti. Vše je potřeba zužitkovat. Nainstalovali jste si nové programy a učili se s nimi pracovat? Prohlubovali jste si své znalosti? Pokračujte v tom a zkuste využít vašich nových poznatků i v práci. Taková nová funkce v Excelu vám může usnadnit pracovní postup, který jste dříve dělali na několik etap. Ušetřit si můžete mnoho času.  

Přemýšlejte nad svými denními činnostmi a řekněte si, které jsou pro vás stereotypní a opakují se stále dokola. S těmi byste mohli něco udělat. Sdílené soubory a práce s kolegy, pracovní výkazy, pravidelné konzultace vaší práce – vše s daleko větším důrazem a pečlivostí než dříve.  

Období pandemie nám otevřelo oči a ukázalo, jak je možné dělat věci jinak. Jsou to nové impulzy. Zjistěte, co má smysl dále udržovat a rozvíjet i v době bez karantény. Nesklouzněte slepě zpět do starých kolejí.  

Pracovní solidarita

V posledních dnech jsme kolem sebe viděli mnoho solidarity. Lidé byli trpěliví, chápaví, laskaví a ochotní. V práci se úkoly spravedlivě rozdělili a snaha nějak to zvládnout byla všudypřítomná. V týmech se komunikovalo nad společnými projekty prostřednictvím telekonferencí. Sdílela se práce a kolegové se snažili si navzájem pomoci, aby prácidomu všichni zvládli co nejlépe. V takovém prostředí je radost pracovat. Do pracovního kolektivu se teď všichni těší, tak si tu týmovou práci udržte a pamatujte – s úsměvem jde vše lépe!  

Home office

Několikadenní souvislá práce z domova není pro každého. Zcela jistě jste však našli mnoho výhod, které nabízí. Nejdůležitější a nejtěžší pro práci z domova je dodržovat disciplínu a stanovený plán. Pracovní den jste si mohli přizpůsobit svým potřebám a tempu.  

Prácedomu je častým firemním benefitem. Jestliže jej ještě nemáte a dařilo se vám práci vykonávat kvalitně a včas - je teď vhodná příležitost si o tento benefit u svého zaměstnavatele zažádat. Základem pro schválení prácedomu je důvěra ve své zaměstnance, kterou jste si u svých šéfů právě vybudovali.  

Pro aktuální videa z oblasti práce, personalistiky a marketingu odebírejte kanál Orange Academy. 

Vyplatí se to!  

Autorka: Ing. Romana Hubáčková, garantka rekvalifikačního kurzu Personalistika, který probíhá v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a dalších 15 městech po celé ČR. Můžete si přečíst i 304 recenzí kurzu.

https://orangeacademy.cz/kurzy-personalistiky/rekvalifikacni-kurz-personalistika

Editorka: Zuzana Klímová  

Orange Academy

Orange Academy se zabývá výukou rekvalifikačních kurzů a školení v oblasti účetnictví, mzdového účetnictví, personalistiky a marketingu. Dále nabízí jazykové kurzy s výukou angličtiny a němčiny přímými metodami Effective English® a Effektives Deutsch®. Od roku 1990 absolvovalo kurzy více než 20 000 účastníků ve 34 městech po celé ČR.

Více na https://orangeacademy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Práce:

Čt   9:16  BDO: Zaměstnávání dohodářů bude výhodné, ale jen když je firmy zaregistrují jako... BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Po 12:19  Firemní benefity v roce 2024 Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)
11.04.2024  Když se dlouho nedaří získat nové zaměstnání Hays plc (Hays plc)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688