plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  15.05.2020 00:00:00

Plzeňská městská hromadná doprava se vrací do plného provozu od 25. května

Plzeňská městská hromadná doprava se vrací do plného provozu od 25. května

Od pondělí 25. května 2020 obnoví Plzeňské městské dopravní podniky plný provoz městské hromadné dopravy v Plzni, spoje budou jezdit v režimu před zavedením opatření proti pandemii koronaviru v polovině března. Plné obnovení provozu proběhne na tramvajových, trolejbusových i autobusových linkách. Z mimořádných opatření zavedených z důvodu koronaviru zůstane v platnosti i nadále intenzivní větrání vozů městské hromadné dopravy na zastávkách, prodej jízdenek u řidiče je stále pozastavený, stejně tak zůstanou uzavřeny přední dveře u řidičů autobusů a trolejbusů. V obvyklém režimu již také funguje činnost revizorů.

Ilustrační foto

„Jsem rád, že se další oblast života v našem městě vrací k normálu. Plzeňská městská hromadná doprava je klíčovou službou pro občany i návštěvníky města, kvalita této služby patří mezi naše priority. Samozřejmostí pro následující týdny a měsíce zůstane intenzivní úklid vozů včetně dezinfekce,“ řekl primátor Martin Baxa.

„Krizový štáb města Plzně rozhodl, že se od pondělí 25. května plně obnoví provoz městské hromadné dopravy v našem městě. Je to nejen z důvodu ukončení nouzového stavu v České republice, rozmělňování opatření, která byla nastavena kvůli pandemii koronaviru, ale také kvůli návratu občanů do práce a především dětí do základních a mateřských škol. Naším cílem je i nadále především udržovat mezi cestujícími rozestupy a nejezdit s přeplněnými spoji, abychom minimalizovali riziko kontaktu cestujících a případného přenosu koronaviru,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

„Od pondělí 25. května se nám vrací za speciálních podmínek a dodržení přísných hygienických pravidel děti do mateřských škol a žáci prvního stupně do základních škol, proto dojde k tomuto datu také k obnovení školních spojů,“ doplnila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Na základě rozhodnutí Krizového štábu města Plzně dojde od 25. května 2020 od zahájení denního provozu k navrácení plného provozu městské hromadné dopravy na linkách 1, 2, 4, 10, 13, 16, 17, 26, 28, 33, 34, 40, 41, 56.

Změny tramvajového provozu:

  • Od 25. května dojde k obnovení plného provozu na tramvajové lince 4. Na tramvajových linkách 1, 2 a 2X bude nadále pokračovat výlukový provoz z důvodu uzavírky ve Sladkovského ulici. Po ukončení výluky v průběhu června bude obnoven běžný provoz i na těchto linkách.

„Na tramvajové linky budou i nadále nasazovány obvyklé soupravy. Na lince 4 budou v návozových špičkách všechny spoje zajíždět až na konečnou zastávku Univerzita pro lepší dostupnost Borských polí a pro lepší propojení linky 4 na linku 36, která oblast Borských polí obsluhuje od dubna v atraktivnějším intervalu. Provoz o víkendových dnech se nemění,“ uvedl Miroslav Macháň, dopravně provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků.

Změny trolejbusového provozu:

  • Od 25. května dojde k obnovení plného provozu na trolejbusových linkách 10, 13, 16 a 17.

Změny autobusového provozu:

  • Od pondělí 25. května bude obnoven plný provoz v rozsahu stejném jako před omezením na linkách 26, 28, 33, 34, 40, 41 a 56.

„Provoz obnoví také linka 37, školní spoje ostatních autobusových linek a spoje opoznámkované, že nejedou o školních prázdninách. K několika posunům spojů dojde na lince 36 z důvodu zajištění lepší návaznosti na tramvaje v točce Univerzita,“ dodal Miroslav Macháň.

Zákaznická centra PMDP na Denisově nábřeží a na Klatovské třídě též obnovila svůj běžný provoz od začátku května.

Text: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 15. 5. 2020, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688