plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  12.05.2020 00:00:00

Plzeň: Divadlo Alfa otevře od června

Divadlo Alfa otevře od června

Pozor, Zorro! (foto: J. Ptáček)

Plzeňské Divadlo ALFA bude po koronavirové pauze opět v červnu hrát. Pro malé i velké diváky uvede reprízy inscenace Pozor, Zorro!, uskuteční se odložená premiéra příběhu pro nejmenší děti Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák? a připravena je také premiéra loutkářské klasiky Jenovéfa režiséra Tomáše Dvořáka.

„Představení budou určena pro veřejnost i pro školáky. Zdaleka ne všechny školy budou moci v červnu do divadla vyrazit a zdaleka ne všechny děti budou chodit v červnu do školy. Připravili jsme tedy představení zejména pro děti a rodiče, kteří by rádi po dlouhé pauze vyrazili do divadla, i pro všechny školní a dětské skupiny, které si chtějí zpestřit červnový program," řekl ředitel Divadla ALFA Jakub Hora.

Hrát se bude v souladu s platnými hygienickými nařízeními a omezeními. ALFA uvede jen menší loutková představení pro 20 až 40 diváků. Divadlo je pravidelně dezinfikováno, herci budou hrát se zakrytým obličejem či za dekorací. „Loutkové divadlo využívá i nonverbální sdělení a za herce hovoří loutky. Herci tedy mohou hrát s rouškou, aniž by představení nějak změnili," uvedl Jakub Hora.

Divadlo pravděpodobně provede i preventivní testování, aby vyloučilo onemocnění covid-19 u personálu, který bude v kontaktu s diváky.

Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák? (foto: V. Čtvrtník)

V prvním červnovém týdnu si mohou nejmenší diváci užít novou pohádku Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák? Inscenace vypráví příběh přátelství chlapce a tučňáka, který se najednou objeví u dveří. Druhý červnový týden uvede premiéru Jenovéfa. Představení navazuje na hity Don Šajn a Johanes Doktor Faust. Na rozdíl od běžného provozu, kdy divadlo uvádí premiéru v pátek, tentokrát připraví na každý všední den v týdnu jedno představení pro 40 diváků. Budou pokračovat i dopolední představení pro veřejnost.

Jenovéfa (foto: V. Čtvrtník)

Třetí červnový týden zahraje ALFA každý den dopoledne svůj poslední hit, slavnou mexickou legendu v loutkovém podání Pozor, Zorro! V závěrečném červnovém týdnu se vrátí do divadla představení pro nejmenší Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?!

Návštěvníci by měli mít roušky, tomu, kdo ji mít nebude, poskytne divadlo roušku u vchodu. „Roušky jsme hodně šili v březnu a dubnu pro seniory a lidi z Plzně, ty zbývající teď můžeme použít pro naše diváky," dodal Jakub Hora.

Lístky na představení lze zakoupit v předprodeji na portále Plzeňské vstupenky, prostřednictvím www.divadloalfa.cz  nebo v pokladně divadla.

Festival loutkového a alternativního divadla Skupova Plzeň, jenž se měl uskutečnit v červnu, byl přesunut na 14. – 8. října 2020.

Divadlo ALFA v květnu i v červnu pokračuje ve vystoupeních pro domovy seniorů na Plzeňsku. Stále také vysílá a doplňuje nové pořady a programy na YouTube kanále ALFA zírá.

Editace textu: Marie Fialová


Zveřejněno: 12. 5. 2020, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688