Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  01.05.2020 22:08:45

Wall Street 1.5. - závěr týdne a začátek měsíce přinesl výrazný propad cen akcií


Obchodní seance v USA přinesla čísla ISM Indexu a rovněž výsledky za 1Q20 velkých energetických, technologických a dalších společností.

Dnešní report Indexu ISM v průmyslu ukázal jednoznačné oslabení, co se týče zaměstnanosti v průmyslu, ten se propadl na 27.5 b., tržní odhad byl 37 b., ještě hůře tohle číslo vypadá s porovnáním s březnovými čísly, ty byly na úrovni 43,8 b..

Výsledková sezóna je nyní v plném proudu a svá čísla reportovala jedna ze tří největších firem světa, tedy Apple. Kvartální výsledky zdolaly odhady analytiků, primárně tržby firmy vzrostly o 1 % na 58,3 miliardy dolarů. I přes pozitivní závěr nedokázal Apple potěšit investory a to tím, že nestanovil výhled pro následující kvartál, AAPL -1,61 %. Dalším gigantem, který v noci představil čísla za první čtvrtletí roku, byl Amazon. Společnost nejbohatšího muže planety oznámila velmi smíšený výsledek, kdy sice zvýšila čisté tržby o 26 procent na 75,5 mld. USD, ale čistý zisk klesl o 29 procent na 2,5 mld. USD, AMZN -7,60 %.

Ve čtvrtek večer odhalili taktéž svá čísla aerolinky United Airlines, ty vykázaly ztrátu 2,57 USD na akcii, což je ovšem menší ztráta než byla očekávána (3,47 USD/akcie). Příjmy měly aerolinky sice pod odhady, avšak společnost uvedla, že věří v brzké „uzdravení“ po zvýšení poptávky, UAL -10 %. Boeing sice již své výsledky měl, avšak v pátek přišel se zprávou, že zvyšuje nabídku svých dluhopisů o 25 mld. USD a díky této akci nebude muset o pomoc žádat federální vládu USA, BA -5,42 %.

Své výsledky rovněž představili energetičtí giganti Exxon Mobil a Chevron. Exxon reportoval svou vůbec první kvartální ztrátu za 32 let. Snižující se poptávka po „černém zlatu“ má za následek pokles zisků, XOM -7,17 %. Druhá ropná společnost Chevron naopak představila lepší čísla, P/E 1,93 USD na akcii, kdežto odhad byl 1,67 USD/akcie a také příjmy byly lepší jak odhady, CVX -2,78 %.

Červnový kontrakt ropy se dnes obchodoval za 19,79 USD za barel (+5 %). Trojská unce zlata se pohybovala na hranici 1699 USD za unci (+0,8 %).

Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average oslabil o 2,6 % (23.723 b.), S&P 500 o 2,8 % (2.830 b.) a technologický Nasdaq Composite o 3,2 % (8.604 b.)

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

30.01.2023Wall Street 30.1. - závěr týdne v plusu Research (J&T BANKA)
26.09.2022Akcie na Wall Street zakončily týden propadem ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
01.07.2019Poklidný závěr týdne na Wall Street (1.7.2019) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688