cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  01.05.2020 15:15:02

Až dvě třetiny uživatelů jsou pro danění kryptoměn

Kryptoměnový průmysl zažívá v posledních letech značný rozmach, kdy se infrastruktura i podniky okolo kryptoměn víc a víc přibližují světu klasickému. To potvrzuje i nejnovější průzkum, který popisuje vztah respondentů k danění kryptoměn.

Za průzkumem stojí společnost z Jižní Koreji s názvem Childly, která se primárně soustředí na poskytování kryptoměnových peněženek. Té se pro tyto potřeby povedlo zajistit více než 5 750 uživatelů kryptoměn napříč celým světem. To sice samozřejmě není stoprocentně přesně vypovídající vzorek, ale stále nám může pomoci si udělat představu, jakým směrem se ubíráme.

2 ze 3 uživatelů jsou pro danění

Asi nejzajímavější statistikou, která z průzkumu vzešla, je ta, podle které si celých 66 % z dotázaných stojí za tím, že by kryptoměny a jiná krypto aktiva měly podléhat daním. Konkrétně 48 % z nich uvedlo, že kryptoměny vyloženě “musí“ být daněny. 18 % ze zúčastněných pak bylo pro danění, ale jen v nějaké mírnější podobě.

Jen pouhých 20 % z dotázaných vyloženě nesouhlasilo s daněním kryptoměn. 9 % z nich potom uvedlo, že je stále ještě brzy a bude nutné vzít v potaz další vývoj apod. To znamená, že jen 11 % z respondentů bylo vyloženě proti danění, kdy uvedli, že by chtěli k digitálním aktivům vidět úplně jiný a volnější přístup. Zbylých 14 % zůstalo bez názoru.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

02.05. 01:16  Průzkum (Vědátoři)
01.05. 18:04  Snad mohou ne? (xxx)
01.05. 17:39  jaké danění? (Jose)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste