Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  30.04.2020 17:08:35

Jarní START Day: Na trh míří vývojář eMan. Novinky z AtomTrace, Fillamentum, Karo, Prabos, Primoco a UDI (záznam)

Jarní START Day pražské burzy s představením nového emitenta eMan jste na Patria.cz mohli sledovat online 28. dubna od 14:00. Pokud Vám utekl a zajímají Vás prezentace jednotlivých emitentů i představení nového uchazeče o vstup na trh START pražské burzy, společnosti eMan, jste tu správně. Nabízíme Vám plný záznam, na který si můžete udělat čas třeba o prodlouženém víkendu.

V plném záznamu postupně naleznete videoprezentace:

eMan – J Horyna (CEO), M Košek (COO)

AtomTrace – M Mandel (Vice President Sales)

Fillamentum – J Doleček (CEO)

Karo Invest – J Hemerka (CFO)

Prabos Plus – J Palát (předseda představenstva)

Primoco UAV – L Semetkovský (CEO)

UDI CEE – L Táborský (CFO)

Video: START Day 28. 4. 2020, plný záznam všech prezentací

START od března denně

Burza se rozhodla na základě poptávky od investorů zvýšit frekvenci obchodování na trhu START z původně měsíční frekvence na denní. Od 12.3. 2020 nově probíhá obchodování každý všední den v rámci pravidelných dopoledních aukcí. Úprava frekvence obchodování však není jedinou změnou, kterou trh START přináší.

Dva roky od úspěšného otevření trhu START se zvyšuje frekvence obchodování. Pravidelné měsíční aukce jsou od 12.3. 2020 nahrazeny denními aukcemi, které probíhají vždy od 9:00 do 12:30. Ke změně dochází na základě požadavku zejména od institucionálních investorů, kterým úprava přinese možnost větší transakční flexibility. Ostatní parametry obchodování se nemění.

Další novinkou je možnost vstupu nové emise na trh prakticky kdykoliv v průběhu roku. Doposud byl emitent, který uváděl akcie, povinen ukončit veřejnou nabídku pouze v rámci předem určených dnů, tzv. START Days. Možnost ukončit veřejnou nabídku kdykoliv, přináší větší flexibilitu pro emitenty a poradce, kteří již nejsou vázáni žádným konkrétním termínem. START Day bude nadále plnit funkci dnů, kdy bude docházet k setkávání emitentů s investory (investor relations day). Pro emitenty v rámci těchto dní zůstává povinnost prezentovat své výsledky vůči investorům a případně zodpovídat jejich dotazy.

„START se od svého vzniku vyvíjel a reflektoval vždy potřeby trhu. Trh má sloužit potřebám emitentů a investorů, a proto jsme vždy připraveni všechny relevantní podněty od těchto subjektů akceptovat a promítnout do našich pravidel, pokud je to možné. Věříme, že pouze tímto způsobem lze vybudovat úspěšný produkt, který bude přínosem pro český kapitálový trh“, uvedl k dennímu obchodování na STARTu Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Nováček eMan - kdo to je a co dělá

Potenciálního nového emitenta na trhu START na dnešním START Day představuje společnost eMan, která patří mezi přední české dodavatele softwaru. Vstup by ráda uskutečnila během první poloviny tohoto roku. Hodlá získat zhruba 40 milionů korun prodejem nových akcií.

Trh PX Start si společnost eMan vybrala především kvůli flexibilní možnosti financování i zvýšení důvěryhodnosti a transparentnosti v očích zákazníků. Vedení společnosti také zvažuje spuštění programu zaměstnaneckých akcií, které by se na burze obchodovaly.

"Trh PX Start je pro nás z mnoha důvodů platformou, která nás zajímá. Na burze se vidíme do budoucna jako stabilní dividendový hráč. I ze současné koronavirové situace hodláme vyjít silnější, k čemuž již podnikáme řadu kroků. IPO na burze bude jeden z nich. Očekáváme od nej vyšší efektivitu řízení financí i určitou stabilizaci firmy po letech dynamického růstu," uvádí výkonný ředitel společnosti a jeden ze zakladatelů Jiří Horyna.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688