Patria (Patria Finance)
Kryptoměny  |  30.04.2020 16:58:44

Tržní hodnota kryptoměn vyskočila o 35 mld. USD za 24 hodin díky bitcoinu

Ceny kryptoměn dnes prudce vzrostly, díky nárůstu na bitcoinu. Ten dosáhl dnes krátce po 8 ráno svého denního maxima 9 440,65 USD. To je nejvyšší úroveň od 7. března. Celková tržní kapitalizace kryptoměn tak vyskočila o více než 35 miliard dolarů za 24 hodin.


Kryptoměny zaznamenaly v březnu dva velké výplachy v rámci širšího propadu na akciových trzích. Ale nyní opět dostaly půdu pod nohama. Obchodníci to připisují dvěma faktorům - měnové politice centrálních bank a nadcházejícímu půlení bitcoinu.

Velké centrální banky na celém světě odhalily obrovské stimulační balíčky na ztlumení ekonomického dopadu pandemie a naznačily ochotu dělat ještě více. To bylo faktorem nedávného růstu akciových trhů v posledních několika dnech a přefiltrovalo se to i na bitcoiny a jiné kryptoměny.

"Mám pocit, že trhy celkově neodrážejí realitu v praxi, ale že je to také důsledek toho, že Fed v USA má jasno, že udělá cokoli, aby zajistil ekonomickou stabilitu," řekl pro CNBC Vijay Ayyar, vedoucí oddělení obchodní rozvoje na kryptoměnové burze Luno. Mluvil o americké centrální bance, která se zavázala držet svou referenční úrokovou sazbu na nule, dokud se ekonomika neobnoví. "V důsledku nového tisku peněz bychom mohli vidět spoustu peněz plynoucích do akcií, ale i do krypto."

Půlení bitcoinu

V květnu nastane půlení bitcoinu, které souvisí s naprogramovanou změnou části základní technologie blockchain.

Težba bitcoinu funguje tak, že „těžaři“ s vysoce výkonnými počítači, soutěží o řešení složitých matematických problémů při ověřování transakcí bitcoinu. Ten, kdo tento závod vyhraje, bude odměněn bitcoiny. V současné době jsou těžaři odměněni 12,5 za vytěžený blok. Odměny se snižují po čtyřech letech o polovinu, aby bylo možné udržet inflaci. Do května 2020 bude odměna za těžbu znovu snížena na polovinu, na 6,25 nového bitcoinu. Tím se podstatně sníží nabídku bitcoinů přicházejících na trh. Předchozímu půlení proto předcházely velké nárůsty cen bitcoinu.

"I když část tohoto oživení může být vysvětlena obnoveným rizikovým přístupem globálních investorů, je také zřejmé, že býci slyší na nadcházející událost půlení a následné očekávané navýšení hodnoty," uvedl Matthew Dibb, spoluzakladatel společnosti Stack. "Pro ty, kteří si nyní kupují bitcoiny, to mnozí považují za příležitost koupit si BTC za výhodné ceny před půlením."

Zdroj: CNBC

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688