M&M Reality Holding se spojuje s Arca Capital a expanduje do dalších zemí

Největší česká realitní skupina M&M Reality Holding má nového silného partnera, kterým je česko-slovenská finanční skupina Arca Capital. Vedle rozšíření nabídky produktů a služeb mají společně v plánu také expanzi české realitní jedničky na další evropské trhy, a to především na ty nejbližší, tedy slovenský a rakouský. Skupina Arca Capital koupila 47,5% podíl holdingu M&M Reality.

„Mám z toho ohromnou radost. Po letech, kdy jsme výrazně rostli u nás v Česku, přišla doba, kdy se musíme zase posunout dál. Spojením s Arca Capital vzniká hráč nadnárodního významu s úžasným propojením společných synergií, což je skvělou zprávou hlavně pro naše klienty,“ říká k tomu Petr Morcinek, stratég rozvoje holdingu M&M Reality a jeho dosavadní majoritní vlastník.

Už v roce 2018 skupina M&M Reality překonala dvoumiliardový obrat. Její loňské tržby pak činily 2,5 miliardy korun. Společnost za jediný rok prodala přes 16 tisíc nemovitostí a zprostředkovala více než 10 tisíc hypotečních úvěrů v celkovém objemu 10,1 miliardy korun.

Výsledky, kterých jsme dosáhli v rámci tuzemského trhu, jsou skvělé. Rostli jsme i přes stagnaci hypoték a jiné problematické momenty, které trh s nemovitostmi v minulosti ovlivňovaly. Díky novému silnému partnerovi se teď naše společnost posouvá k novým výzvám,“ pokračuje Petr Morcinek.

Jednou z nich je vstup na další evropské realitní trhy. Pro ten slovenský vzniká nová realitní síť M&M Reality Slovakia. Půjde ale i o větší podíl na developerských aktivitách a možnost působení i v oblasti hypotečních úvěrů a pojištění. Arca Capital má v tomto segmentu jedno z nejsilnějších postavení díky společnosti Finportal, ve které je významným akcionářem a která je druhým největším subjektem na slovenském trhu finančního zprostředkování.  „Vzájemná spolupráce nově vzniklé realitky M&M Reality Slovakia a společnosti Finportal umožní jedinečné řešení pro klienty a jejich specifické potřeby, a to zdaleka ne jen v rámci realitních obchodů,“ konstatuje předseda představenstva společnosti Arca Investments, a.s., Rastislav Velič.

Arca Capital podniká již více než 20 let na trzích v CEE regionu s každoročním nárůstem aktiv, jejichž tržní hodnota v letošním roce dosáhla  více než 2,3 miliardy EUR. Aktivní je v sektorech, jako jsou real estate, energetika, výroba, zemědělství, potravinářský maloobchod, zdravotnictví, finanční služby, IT či cestovní ruch. Vedle zmíněné společnosti Finportal je Arca Capital také akcionářem rakouského nemovitostního holdingu Vienna Estate a vlastní podíl v soukromé rakouské bance Wiener Privatbank. Právě zmiňovaná odvětví realit a finančního zprostředkování jsou ta, která svým 47,5% podílem v M&M Realitách Arca posílí.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy