AČSS (AČSS)
Stavební spoření  |  23.04.2020 14:26:58

Stavebko vám prošlape cestu k dotaci Nová zelenám úsporám

Abyste získali dotaci ze státního programu na podporu úsporných řešení, musíte mít našetřenou část finančních prostředků. Právě s tím vám může pomoci stavební spoření. Jde totiž o výhodnou a bezpečnou formu toho, jak si ušetřit na tuto významnou investici do bydlení. Nová Zelená úsporám nabízí řadu dotací, díky nimž lze získat zpět až 50 % proinvestovaných nákladů. 

 

Dotační program Nová zelená úsporám lze využít na širokou škálu stavebních úprav. Ať už se jedná o zateplení, instalaci fotovoltaických panelů, výstavbu zelené střechy či pořízení tepelného čerpadla. Z důvodu opatření souvisejících s pandemií koronaviru se lhůta pro podání žádostí prodloužila až do 30. června. O nynější prodloužení lhůt k získání finanční podpory navíc není nutné žádat. 

 

„Možnosti dotačního programu jsou opravdu široké, jeho zapojení však vyžaduje i částečné využití vlastních prostředků. Vzhledem k rozsahu potřebných investic se jeví jako vhodný nástroj právě stavební spoření či úvěr získaný s jeho pomocí. Vložené prostředky se lidem postupně vrátí snížením nákladů na bydlení,“ vysvětluje Jiří Šedivý, tajemník Asociace českých stavebních spořitelen.

 

Úspora přinášející nejen peníze 
Dotační program svým nastavením vybízí zájemce k využití kombinace více úsporných opatření zároveň, například tepelného čerpadla a zateplení. Lze také zvážit možnost čerpat finanční prostředky z dalších aktuálně vypsaných dotačních programů resortu životního prostředí. Investoři totiž zjistili, že se na stavbu či modernizaci domu vyplatí podívat komplexněji a podporu zkombinovat. Dosáhnou tak vyššího efektu energetických úspor, získají zajímavé finanční bonusy a celkově vyšší dotaci.

Žádost a případně kombinace různých energetických opatření patří ke komplikovanějším 
technicko-administrativním disciplínám a zpravidla se neobejdou bez fundovaného odborníka. Náklady na zpracování žádosti, samotné stavební úpravy a přidružené papírování mohu na počátku ledaskoho odradit. Po detailnější analýze a propočítání však vyjde najevo, že se investice vyplatí. 

Pomoci může specializovaná společnost
Když se pro realizaci nakonec rozhodnete, je už možné vše přenechat odborné firmě. „Nejjednodušším způsobem, jak dotaci získat, je obrátit se přímo na dodavatele technologií. Ten je obvykle schopen se o vše postarat. Například zajistí veškeré služby spojené s podáním a vyřízením žádosti o dotaci, získáním odborného energetického posudku i kompletní montáží tepelného čerpadla. Při výměně původního tepelného zdroje za nový lze nyní získat dotaci až 127 500 korun,“ vysvětluje Jakub Kirchner, ředitel společnosti IVT vyrábějící tepelná čerpadla.

Ani současná mimořádná opatření neznemožňují komunikaci se Státním fondem životního prostředí České republiky, který peníze poskytuje. Můžete využít telefonický či elektronický kontakt a na webu www.novazelenausporam.cz naleznete všechny potřebné informace k dotacím i postup, jak o ně jednoduše požádat. 

Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) si klade za cíl společně se svými členy vytvářet spolehlivý, funkční a stabilní systém stavebního spoření a také upevňovat důvěru v tento produkt. Důraz klade na vytváření příznivých podmínek pro řešení bytových potřeb lidí žijících v České republice.
Asociace českých stavebních spořitelen vznikla v roce 2000 a v současnosti sdružuje všech pět stavebních spořitelen (Českomoravská stavební spořitelna, a. s., Stavební spořitelna České spořitelny, a. s., Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s., Raiffeisen stavební spořitelna a.s. a Wüstenrot – stavební spořitelna a.s.). AČSS udržuje kontakty s partnerskými organizacemi v Evropě a podílí se stejně jako všichni její členové na činnosti Evropského sdružení stavebních spořitelen.

Více informací na: www.acss.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688