Moore Czech Republic (Moore Czech Republic)
Makroekonomika  |  21.04.2020 09:47:22

Příliš dlouhé omezení fungování ekonomiky a nedostatečná včasná pomoc firmám způsobí propad ekonomiky min. o 5 %

"Kdyby vláda držela tvrdá karanténní opatření původně plánovaná na dva až tři týdny, ekonomický dopad by byl minimální. Pojalo by se to jako dovolená a ekonomika by poté bez dramatických rozdílů naskočila zpět. Zásadně bychom to nepocítili. Pokud ale vláda bude dodržovat současný plán uvolňování, způsobí jednu z nejhorších ekonomických krizí. Ekonomický pokles bude nejhlubší v průběhu podzimu s postupným oživováním v předvánoční sezóně," říká Radovan Hauk, partner poradenské společnosti Moore Czech Republic, k aktuální ekonomické situaci.

"Příliš dlouhé omezení fungování ekonomiky, v kombinaci s neschopností finančně pomoci firmám v nejpotřebnějších momentech, způsobí ekonomický propad minimálně o 5 %. Pokud se nepodaří zrychlit vyplácení finančních prostředků, může pokles dosáhnout až 10 %. Kritická situace nastane po letních prázdninách, kdy pravděpodobně nastane nejhlubší meziroční propad. Česká ekonomika má naštěstí schopnost rychle přecházet do oživení, které očekáváme s předvánočními nákupy," říká Radovan Hauk, partner poradenské společnosti Moore Czech Republic.

Moore Czech Republic

Společnost Moore Czech Republic je součástí jedné z největších mezinárodních sítí nezávislých auditorských a poradenských firem. Moore Global Network Limited (do září 2019 Moore Stephens International Limited) zaměstnává po celém světě přes 30 000 odborníků ve více než 260 nezávislých firmách a 110 zemích.

Moore Czech Republic sídlí v Praze a je vedena jednateli a společníky Petrem Kymličkou a Radovanem Haukem. Ti s sebou pod značku Moore přivedli kromě svých pracovníků z dřívější společnosti BDO Advisory také specializované dceřiné společnosti Servodata, DataScript a S-COMP, které se orientují na poskytování komplexních služeb v oblasti IT a vzdělávání.

Více informaci na : www.moore-czech.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste