Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
07.04.2020 18:08:00

Předpověď počasí: Jasná obloha a vysoké teploty

 

Počasí typické pro tlakovou výši sevřelo střední Evropu do svých rukou. Minimální oblačnost, jasno, skoro jasno a vysoké teploty. To jsou vlastnosti dnů za námi i před námi. Jihovýchodní část země a hory sužuje čerstvý jihovýchodní vítr a vysušuje krajinu. Právě sucho bude největší téma následujících týdnů, pokud nezačne pršet. Zásoby spodních i půdních vod jsou malé a rychle ubývají. Pylové alergiky čeká vrchol jarní sezóny kvůli pylu agresívní břízy.

Předpověď počasí naznačuje, že vysoký tlak vzduchu bude mít nadále zásadní vliv na povětrnostní situaci. Během dalších dnů se mohou jen výjimečně vyskytnout přeháňky. Jinak bude jasno, skoro jasno s minimem oblačnosti. Sluneční svit bude skoro trvalý.

Počasí jednotlivých dní před námi

Ve středu bude jasno. Stručná předpověď. Teploty 17 až 21 °C. Vzdušná vlhkost bude velmi nízká.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Od severozápadu odpoledne přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. Teploty 18 až 22 °C.

V pátek bude polojasno. Jen přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. Teploty 16 až 20 °C. Na severu a severovýchodě jen 15 °C.

V sobotu bude velmi podobně. Skoro jasno, polojasno. Přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. Teploty 17 až 21 °C. Na severu a severovýchodě jen 15 °C.

V dalších dnech bude polojasno až oblačno. Ojediněle a postupně až místy přeháňky. Mělo by se dostavit ochlazení, ale na podrobnosti počkáme. Teploty 18 až 22 °C by měly padat až na 9 až 14 °C.

Počasí 8.4.2020

 Intersucho se zbarví do oranžova

Intersucho je projekt českých klimatologů a zemědělců, který se zabývá výzkumem a předpovědí sucha. Počínající sucho se změní v Česku na mírné až výrazné. To je v dubnu zlá informace. Takové sucho se má dostavit v červenci a ne hned od jara. Vidina srážek je navíc nulová, pokud jde o pořádné úhrny, které krajina potřebuje.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty