Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  04.04.2020 08:56:52

Nejlepší akcie 4. průmyslové revoluce – investujte do společností budoucnosti

Jaké scénáře jsou myslitelné a jak se mohou investoři adaptovat na aktuální tržní situaci? Investice do dlouhodobých růstových trendů, jako je cloud a umělá inteligence, nabízejí příležitosti k dobrým investicím.

Krize okolo pandemie koronaviru doslova otřásla akciovými trhy v základech.

V následujícím článku se podíváme na aktuální vývoj na finančních trzích.

V následujícím článku se dočtete:

Od koronaviru k recesi?

Momentálně zažíváme velmi hektické období. Pandemie koronaviru přinesla na akciové trhy po delší době obrovskou nejistotu. Mnoho investorů si nyní pokládá řadu otázek. Mohli jsme to předvídat?

Byli jsme zaslepeni nízkými úrokovými sazbami a extrémně nízkou volatilitou? Přišla by krize, kdyby jí nepředcházela tzv. černá labuť v podobě pandemie koronaviru?

Černá labuť (Black swan) je termín v ekonomii, který označuje neočekávanou událost s kritickými dopady na ekonomiku. Černou labuť zpravidla nelze předvídat. Tyto události mají často obrovský dopad na celý svět.

Charakteristická je paradoxně skutečnost, že ji lze často logicky vysvětlit a zpětně říci, že ji každý mohl včas identifikovat (v Číně vypukla epidemie koronaviru již koncem roku 2019).

Porovnání s rokem 1929

V době obrovských šokových pohybů začnete uvažovat v extrémech a zvažovat všechny možné scénáře. Zastaví se při současné panice pokles na 30 %? Nebo může S&P 500 klesnout až o 50 % jako v letech 2000 a 2008? Prudké poklesy akciového trhu jsou častější, než se na první pohled může zdát. Od zahájení S&P 500 v roce 1957 tento index klesl nejméně 15krát (poklesy v rozmezí 20-56 %).

Během 30. let 20. století klesl index Dow Jones dokonce téměř o 90 %. Velká deprese vznikla v důsledku zhroucení akciového trhu v roce 1929, kdy ceny akcií na Wall Street bezprecedentně klesly. Krize byla přímým důsledkem první světové války.

Američtí zemědělci v té době poskytovali Evropě hodně potravinové pomoci. Když evropští zemědělci začali sami pěstovat jídlo, zůstali američtí zemědělci s přebytkem, což způsobilo prudký pokles cen. To vedlo k masivnímu zadlužení, které nedokázali lidé splácet, což vyústilo v krach mnoha bank.

Společnosti, které byly ziskové a solventní, náhle po havárii na akciovém trhu v roce 1929 nemohly získat půjčky z důvodu krize likvidity. Společnosti tak nemohly investovat a platit zaměstnance, což vyústilo v plošné propouštění. Do roku 1933 byla více než čtvrtina americké populace nezaměstnaná.

Když Spojené státy v roce 1929 zastavilo podporu evropských států kvůli krizi ve své vlastní zemi, do recese se dostalo také Německo. Nezaměstnanost enormně vzrostla, výdaje a investice se snížily. Částečně kvůli slabé ekonomice mohl Adolf Hitler snadno vstoupit k moci v roce 1933 jako populistický pravicový extremista.

Shrnuto: Nedostatek důvěry a krize likvidity byly příčinou velké deprese z roku 1929. Centrální banky a vlády se nyní snaží udržet ekonomiku nad vodou za každou cenu. Ale mají investoři stále dostatečnou důvěru? A neblíží se znovu krize likvidity?

V důsledku karantény je velká část ekonomiky zmražena. Ekonomové a banky v USA předpovídají ve druhém čtvrtletí roku 2020 hospodářský pokles až o 24 %. Morgan Stanley dokonce uvažuje o historickém poklesu o 30 %.

Změna paradigmatu

Současný krach na akciovém trhu a možná hrozící recese nabízejí investorům mnoho příležitostí. Tento současný pokles nabízí možnost k využití příští průmyslovou revoluci. Historicky vedla většina recesí k úžasnému vývoji a inovacím.

Lidé a společnosti hledají nové nápady a zejména tyto společnosti se z krize vynoří silnější. To jsou často také vítězové na akciovém trhu v příštích 10-20 letech.

Každá éra má své vlastní jedinečné vlastnosti. V historických knihách jsou poslední 3 éry označeny jako 1., 2. a 3. průmyslová revoluce. Lepší perspektivu získáme rozdělením ekonomického vývoje na 10leté cykly.

Společnosti také často stanovují cíle v desetiletém horizontu. Každou dekádu lze považovat za malé období v rámci velké éry, například průmyslové revoluce.

Po každé éře dochází ke změnám. Někdy jsou tak velké, že můžeme mluvit o revoluci. Ve vědě je termín posun paradigmatu synonymem k revoluci. Podle amerického filozofa a vědce Thomase Kuhna je to vývoj vědy, který vede k dramaticky odlišnému obrazu reality.

Takový vývoj často vytváří velký kontrast mezi příznivci a odpůrci nového paradigmatu.

Průlom k novému paradigmatu je obvykle prosazován, protože určité nové (vědecké) poznatky opakovaně podporuje stále více vědců i běžných lidí. Nové paradigma může investorům nabídnout zajímavé příležitosti.

Pokud objevíte nejnovější trendy včas, můžete dosáhnout nadprůměrných výnosů.

Chcete mít přehled o dění na světových burzách?

Vše co potřebujete vědět do dalšího týdne se dozvíte v LYNX Týdenním přehledu. Obdržíte jej každou neděli v 10:30.

Vyplněním svých údajů a kliknutím na tlačítko výše souhlasíte, že LYNX uloží tyto data a může Vás kontaktovat e-mailem nebo telefonicky kvůli marketingovým účelům. Telefonická komunikace může být nahrávána z důvodů zkvalitňování našich služeb. Odhlásit se můžete kdykoliv na marketing@lynxbroker.cz.
 

Posun paradigmatu vyžaduje „odlišné“ myšlení

Je pozoruhodné, že po enormním období růstu téměř vždy dochází k recesi. Během období růstu obvykle vzniká mnoho dluhů. Dokud ekonomika roste rychleji, než se zvyšuje dluh, všechno jde dobře. V důsledku toho mohou ceny akcií, nemovitostí a dluhopisů neudržitelně růst po velmi dlouhou dobu. To dává investorům pocit jistoty.

Například fenomén investování se zapůjčenými penězi se v posledních letech výrazně zvýšil. Důvodem byla dlouhodobě nízká volatilita. Investoři předpokládali, že tato volatilita zůstane nízká, takže mohou více riskovat.

Dluhy se před lety 1929 a 2008 také velmi zvýšily, protože mnoho investorů předpokládalo, že růst ještě nekončí a před příchodem recese dokážou svůj kapitál zhodnotit a odprodat. Stejnou situaci jsme viděli v posledních 10 letech. Nárůst zadlužení je v konečném důsledku neudržitelný (bez inflace) a je zapotřebí ekonomiku určitým způsobem resetovat.

To nás přivádí k důležitému bodu. Jak jste možná slyšeli dříve, ceny na finančních trzích jsou z nezanedbatelné části stanoveny jejich očekávaným vývojem v budoucnosti, která jsou často nadsazená a neuskutečnitelná. Výzkum ukazuje, že investoři si často myslí, že určité trendy budou pokračovat, takže se dostatečně nezaměřují na nový vývoj.

To je také jedna z hlavních příčin, proč se na trzích objevují obrovské šokové pohyby. Digitální transformace mění společnost a ekonomiku. Výzvou je vybrat hlavní trendy a nejlépe umístěné společnosti a naopak se vyhnout společnostem, které se nedovedou přizpůsobit novým podmínkám.

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

Revoluce v technologii

K pochopení výběru zajímavých akcií se nejprve podíváme na průmyslové revoluce za posledních 300 let. První průmyslová revoluce přišla se zavedením parních strojů a výrobních litinových linek okolo roku 1750 a přinesla do společnosti obrovské změny. Toto období trvalo asi 130 let až do roku 1880.

Druhá průmyslová revoluce začala kolem roku 1880, přičemž hlavním přínosem byla elektřina a pára. Tato éra byla charakterizována četnými objevy, a proto byla nazývána také technologická revoluce. Během tohoto období bylo provedeno mnoho revolučních vynálezů – například žárovka, automobil, fotografie, telegrafie, letadlo, rádio a film a mnoho dalších.

Změny, které z toho vyplynuly, byly obrovské a mnoho vynálezů z tohoto období nyní tvoří nedílnou součást našich každodenních životů. Toto období trvalo zhruba 90 let do roku 1970.

Třetí průmyslová revoluce začala kolem roku 1970, kdy spatřily světlo světa první počítače, což odstartovalo automatizaci. Toto období, také známé jako digitální revoluce, opět výrazně změnilo každodenní život. Digitalizace procesů změnila náš způsob komunikace a umožnila globalizaci.

Během tohoto období došlo k obrovskému obratu ve vývoji televizí, počítačů, internetu a chytrých telefonů. Toto období trvalo přibližně 45 let až přibližně do roku 2015.

Čtvrtá průmyslová revoluce začala kolem roku 2015. Tuto revoluci charakterizují věci jako „internet věcí, 3D tisk, cloud computing, virtuální a rozšířená realita, čipové implantáty a blockchain. Hardware se pomalu přesouvá do pozadí. Kormidlo přebírá clouding, data a algoritmy, díky kterým je všechno a všichni „propojeni“.

Zdá se, že rychlost vývoje se neustále zrychluje. První průmyslová revoluce trvala přibližně 130 let. Druhá revoluce trvala pouhých 90 let. Třetí revoluce trvala pouze 45 let. Je pravděpodobné, že nedávno zahájená 4. revoluce potrvá opět kratší dobu, než revoluce předešlá – možná 15 nebo 20 let?

Úměrně rychle klesá i průměrná doba životnosti společností, která je momentálně pouhých 7 let. V roce 1958 byla tato doba v průměru 61 let a v roce 1980 to bylo jen 25 let. Proto je důležité včas identifikovat nové trendy. Pamatujete si například pět největších výrobců mobilních telefonů na světě od roku 2000?

Nokia, Motorola, Ericsson, Siemens a Panasonic. Asi o 16 let později byly všechny nahrazeny společnostmi Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi & Oppo. To jsou dnešní vítězové. Ale jsou to také vítězové zítřka nebo příští dekády?

4. průmyslová revoluce – investice do společností budoucnosti

Současná situace na trhu a brutální zpomalení ekonomik dává čas zorientovat se a příležitost využít k probíhající revoluci. Počáteční roky „spouštěcích inovací“ skončily. Nyní je čas, aby nové sektory dozrály a přinesly své ovoce.

4. průmyslová revoluce se týká následujících technologických sektorů:

Umělá inteligence

Jedna z nejvíce průkopnických novinek v technologii je umělá inteligence. AI je nutná pro autonomní vozidla, nové specializované lékařské zákroky a mnoho dalších sektorů.

Jedná se o zařízení nebo roboty, kteří využívají umělou inteligenci, reagují na data a impulsy z jejich prostředí a na základě těchto podnětů přijímají nezávislá rozhodnutí. Kromě toho zařízení s umělou inteligencí budou mít schopnost učit se. Nejde tedy o početní výkon, ale o schopnost samostatně se rozhodovat.

Podle analytiků společnosti McKinsey mohou společnosti, které plně integrují AI do svých operací, zdvojnásobit svůj prodej. Umělá inteligence v příštích deseti letech vygeneruje dodatečný příjem přibližně 13 trilionů USD.

Cloud Computing

Cloud computing znamená, že všechny druhy IT služeb, jako jsou například software, databáze, servery a sítě jsou poskytovány přes internet. Koncoví uživatelé mají přístup ke svému softwaru a aplikacím kdykoli a kdekoli. Využití cloudových služeb v posledních několika letech raketově roste.

Podle odborníků je přechod na cloudová řešení stále v plenkách. Očekává se, že společnosti budou stále více přenášet data a kontrolní funkce do cloudu. Známými cloudovými službami jsou Microsoft Azure, Amazon Web Services a Google Cloud.

Internet věcí & 5G

Internet věcí se týká situace, kdy jsou každodenní zařízení připojena k síti a mohou prostřednictvím této sítě navzájem vyměňovat data. Jednoduchými příklady internetu věcí je inteligentní lednice nebo inteligentní termostat.

Poté můžete tato zařízení ovládat pomocí telefonu a můžete dokonce dostávat oznámení, pokud vám například ve vaší ledničce dochází potraviny.

V budoucnu je samozřejmě pravděpodobné, že 5G a umělá inteligence budou propojeny. Předpokládejme, že si lednička všimne, že vám došlo mléko a automaticky ho objedná v supermarketu. Inteligentní termostat Nest je příkladem zařízení, které se již používá.

Pro dobře fungující internet věcí je nezbytná super rychlá 5G síť. To může být chybějící kousek skládačky, aby se autonomní vozidla stala každodenním fenoménem. Protože autonomní vozidlo musí zpracovat obrovské množství informací ve velmi krátkém čase, potřebují rychlé připojení k síti a nízkou latenci.

Pouze tímto způsobem mohou být samořídící auta implementována do provozu bezpečným způsobem. Investice do autonomního řízení se pohybují v miliardách USD a téměř všechny velké automobilové společnosti se plně zavázaly k elektrickému a autonomnímu řízení.

Blockchain

Technologie Blockchain je veřejná databáze pro přenos dat. Všechno se děje v reálném čase a musí být schváleno všemi, kdo v blockchain operují. Jelikož všichni účastníci mají kopii blockchainu a musí ověřit každou transakci, přirozeně to blokuje možnost podvodu.

Technologie Blockchain má potenciál učinit spolupráci mezi společnostmi, vládami a soukromými osobami bezpečnou, efektivní a levnou.

Bitcoin byl zahájen v roce 2008 a jednalo se o první vyvinutý blockchain. Bitcoin je elektronický platební systém typu peer-to-peer. Krátce po spuštění bitcoinů se zjistilo, že základní technologie bitcoinů lze použít i v jiných doménách. Mnoho stran si nyní myslí, že blockchain by mohl tvořit základ pro příští globální revoluci.

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Vyplněním svých údajů a kliknutím na tlačítko výše souhlasíte, že LYNX uloží tyto data a může Vás kontaktovat e-mailem nebo telefonicky kvůli marketingovým účelům. Telefonická komunikace může být nahrávána z důvodů zkvalitňování našich služeb. Odhlásit se můžete kdykoliv na marketing@lynxbroker.cz.
This iframe contains the logic required to handle Ajax powered Gravity Forms.

6 nejlepších akcií 4. průmyslové revoluce pro rok 2020

Prostřednictvím jakých akcií můžete do těchto technologií investovat? Velká jména, která se zabývají technologickými tématy diskutovanými výše, jsou:

Umělá inteligence (AI): Alphabet; Amazon.com; Alibaba.com

Cloud Computing: Apple; Salesforce; Microsoft

Internet věcí: Baidu; Tesla; IBM

Blockchain: Intel; NVIDIA; Twilio

Některé z těchto společností diskutujeme níže. Nelze říct, kdy bude skutečně nejlepší čas k investici do daných společností, ale pravděpodobně se jedná o společnosti, které budou dlouhodobě těžit z následujícího vývoje.

Objevují se však nové perspektivní společnosti v těchto sektorech. Mnoho z nich však ještě není kótováno na burze. Jsou to například společnosti AlphaSense, Cloudminds, Datarobot a OpenAI.

1. Akcie Nvidia Corp (NVDA)

Výrobce počítačového hardwaru Nvidia Corp (ISIN: US67066G1040 – symbol: NVDA – měna: USDburzy: NASDAQ, NMS, NYSE) v posledních letech rychle rostl díky posilování své pozice na trhu s grafickými čipy. Nvidia vyrábí nejoblíbenější grafickou kartu pro hráče, a proto těží ze silně rostoucího fenoménu e-sportu. Dalšími důležitými růstovými trhy pro společnost Nvidia jsou datová centra, produkty pro automatizované řízení a umělá inteligence.

V posledních letech NVIDIA investovala značné prostředky do mnoha nových projektů. Momentálně společnost testuje autonomní vozidla. Jedná se o automobily, které používají platformu DRIVE AGX, což je škálovatelná, otevřená a autonomní platforma vozidel, která slouží jako mozek daného automobilu.

Jako jediná hardwarová platforma svého druhu NVIDIA DRIVE AGX poskytuje výkonné a energeticky úsporné počítače pro samoříditelná vozidla.

Graf akcie Nvidia Corp (NVDA). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii.

Čipy společnosti Nvidia, GPU, jsou velmi vhodné pro řešení kryptografických klíčů. Nvidia je celosvětově uznávána jako jeden z hlavních výrobců zařízení pro tzv. kryptoměnové těžaře (například bitcoinové). Nvidia je skutečným průkopníkem v umělé inteligenci.

Strojové a automatické učení, stejně tak jako kryptoměnové těžení vyžaduje enormní kapacitu výpočetního výkonu. Čipy GPU se dále používají také ve zdravotnickém sektoru. V budoucnu by měli být schopni rozlišovat mezi nemocnými a zdravými buňkami u karcinogenních onemocnění.

2. Akcie Alphabet (GOOGL)

Alphabet Inc (Google), symbol: GOOGL – ISIN: US02079K3059 – měna: USDburzy: NASDAQ, NMS, NYSE je jednou z nejzajímavějších společností na světě. Stále více lidí používá internet a tržby Alphabet z reklamy tak závratně rostou.

Vyhledávač Google je zodpovědný za přibližně 85 % obratu společnosti. Kapitál z reklamy společnost efektivně využívá pro výzkum a vývoj (R&D)

Společnost již léta používá strojové učení, aby svým uživatelům zajistila lepší výsledky vyhledávání ve svém internetovém prohlížeči. Alphabet se také nedávno rozhodla podniknout velké kroky v cloudové oblasti. Jedná se o velmi perspektivní odvětví. Nicméně Alphabet tady zaostává za konkurenčními společnostmi Amazon a Microsoft.

Pod vedením nového managera cloudové divize Thomase Kuriana společnost v loňském roce koupila 4 společnosti podnikající v tomto sektoru.

Graf akcie Alphabet (GOOGL). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii.

Kromě cloud computingu se technologický gigant podílí na řadě dalších aktivit. Jednou z nejznámějších je Waymo – divize, která vyvíjí samoříditelné auto Google Driverless Car. Dalším dobře známým příkladem je inteligentní termostat Nest, který je již v Evropě k dostání.

V nedávné době Alphabet koupila řadu malých společností vyvíjející produkty z oblasti internetu věcí (IoT), aby tak zvýšila své know-how v tomto sektoru a také svůj podíl na trhu. Společnost má v této oblasti obrovské plány. 1. významným produktem je právě výše zmíněný Nest.

Alphabet se zaměřuje také na umělou inteligenci. V roce 2013 odstartovala projekt Google Glass, který propojuje skutečnost a virtuální realitu (VR). Tomuto fenoménu se říká Rozšířená realita (Augmentet realita = AR).

Projekt Google Glass však skončil neúspěchem. V roce 2017 společnost založila divizi Google AI, která se věnuje výhradně umělé inteligenci.

3. Akcie Amazon (AMZN)

Amazon.com Inc (Symbol: AMZN – ISIN: US0231351067 – měna: USDburzy: NASDAQ, NMS, NYSE) založil v roce 1994 Jeff Bezos jako online knihkupectví. Stejně jako Alphabet společnost využívala svůj příjem primárně k dalším inovacím.

Amazon momentálně provozuje největší cloudovou službu na světě – Amazon Web Services (AWS), jejíž počátky se datují do roku 2006. Největší pokroky však proběhly během posledních 5 let. Dnes je AWS největší a nejkomplexnější veřejnou cloudovou platformou na světě.

AWS pomáhá organizacím budovat rychlé a flexibilní IT prostředí, bez prvotních investic a za konkurenceschopnou cenu. Navíc AWS poskytuje řešení umělé inteligence na klíč pro firmy s jejich aplikacemi a pracovními postupy.

S AWS může každá společnost (od start-upu až po nadnárodní společnost) používat nejmodernější technologie za velmi nízké náklady, které jsou účtovány na základě reálného využívání, takže není třeba předem investovat žádné velké investice. Díky tomu jsou cloudové služby Amazon extrémně škálovatelné.

Graf akcie Amazon (AMZN). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii

V současné době přibližně 15 % obratu pochází z této velmi rychle rostoucí divize. AWS je pro ziskovost Amazonu stále důležitější. Náklady na založení tohoto podniku již byly zaplaceny a současné fixní náklady jsou nízké. To je jeden z důvodů, proč v posledních letech cena akcií Amazon.com prudce vzrostla.

Amazon se dále zaměřuje také na další výše uvedená témata. S Amazon Echo (Alexa) chce společnost reagovat na trend internetu věcí. Je to chytré zařízení s integrovaným hlasovým asistentem, který může komunikovat s jinými chytrými zařízeními prostřednictvím tzv. Alexa Skills.

Jedná se o programované dovednosti, kterými Alexa disponuje. Momentálně jich je více než 90 000. Systémy hlasového ovládání Amazon Echo jsou propojeny s chytrými produkty v domácnosti, které ovládáte hlasem.


4. Akcie Microsoft (MSFT)

Microsoft Corp (symbol: MSFT – ISIN: US0378331005 – měna: USDburzy: NASDAQ, NMS, NYSE), který je tradičně známý jako výrobce počítačového softwaru, se také snaží, aby profitoval z příští revoluce. Steve Ballmer rezignoval v únoru 2014 na post CEO a nahradil jej Satya Nadella, který dříve dohlížel na Microsoft Cloud a Enterprise.

Pod vedením Satya Nadella se Microsoft více zaměřil na cloudové služby a platformu Azure.

Cloudová platforma Microsoft Azure je v současné době jedním z vítězů v oblasti cloudových služeb. Současné zaměření Microsoftu na témata budoucnosti je zřejmé z dohody o vývoji nástrojů s umělou inteligencí, kterou společnost uzavřela s nemocnicemi St. Joseph Health.

To by mělo nemocnicím St. Joseph Health pomáhat lépe analyzovat údaje o operacích a zlepšovat výsledky léčby rakoviny.

Graf akcie Microsoft (MSFT). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii.

Providence provozuje 7 nemocnic po celých USA a přesune data a aplikace z vlastních datových center do cloudu společnosti Microsoft. V rámci této pětileté dohody bude mít přístup k Microsoft Office a týmům Microsoft 119 000 lékařů a zdravotních sester.

Microsoft konkuruje Amazonu a Alphabet v cloudových službách. Zaměření na úzký segment trhu je strategie, jakou se Microsoft snaží vydobýt prvenství na tomto konkurenčním trhu.

5. Akcie Alibaba Group (BABA)

Za posledních 20 let se Alibaba Group Holding Ltd (symbol: BABA – ISIN: US01609W1027 – měna: USDburzy: NYSE, AMEX, ARCA, PHLX) rozrostla na společnost elektronického obchodování velkolepé velikosti.

Ale společnost pracuje i v jiných oblastech. Alibaba Cloud byl založen v roce 2009 a během posledního desetiletí společnost investovala do jeho zavedení obrovský kapitál.

V současné době existuje po celém světě 19 datových center Alibaba Cloud. Divize cloud computing vykázala v posledním čtvrtletí nárůst o 64 % a nyní je zodpovědná za 8 % celkového obratu společnosti.

Alibaba přirozeně soutěží s Microsoftem, Amazon.com a Alphabet v cloudovém segmentu. Tyto americké společnosti se v posledních letech rozrostly na největší poskytovatele cloudových služeb na světě. Podle posledních studií má cloudový trh již hodnotu asi 214 miliard USD a analytici očekávají, že tento trh poroste daleko výše.

Graf akcie Alibaba Group (BABA). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii.

Alibaba nedávno představila AI čip pro zlepšení výkonu cloudu. Takzvaná jednotka neuronového zpracování (NPU) pomáhá zefektivňovat činnosti elektronického obchodu.

S novým čipem trvá klasifikace a sladění doporučení produktů na platformě elektronického obchodování Taobao a Alibaba pouze 5 minut, zatímco dříve stejná činnost zabrala hodinu.

Čip se také používá k optimalizaci vyhledávací funkce v rámci webu a k nabídnutí automatických překladů zahraničním klientům.

6. Akcie Tesla (TSLA)

Tesla Inc (symbol: TSLA – ISIN: US88160R1014 – měna: USDburzy: NASDAQ, NMS, NYSE)  je skvělým příkladem společnosti, která v posledních letech nesmírně těžila ze senzace kolem nových technologií. Pro výrobce automobilů se hodnocení akcie jeví jako extrémní.

Společnost je předním hráčem a symbolem v oblasti elektromobilů. Revoluční automobilka však mezitím také získala spoustu znalostí o umělé inteligenci. Přestože podrobnosti o technologii umělé inteligence jsou vzácné, společnost Tesla již dříve spolupracovala s NVIDIA. Tesla nyní navrhla své vlastní čipy založené na umělé inteligenci a strojovém učení.

Graf akcie Tesla (TSLA). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii.

Příchod vozidel s autonomním řízením může mít obrovský dopad na náš každodenní život již v příštích 10-15 letech.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688